За последното денонощие в Германия са били регистрирани 289 нови

...
За последното денонощие в Германия са били регистрирани 289 нови
Коментари Харесай

Коронавирус в Германия: числата изглеждат много добре

За последното денонощие в Германия са били регистрирани 289 нови случая на болест с ковид, съгласно данните на немския институт " Роберт Кох ". Вече няколко следващи дни новозаразените са под 500. Общият брой на случаите на болест в страната са 178 570. По преценки на специалистите от " Роберт Кох ", 161 200 от тях са оздравели, а това съставлява към 90% от всички инфектирани. Смъртните случаи в Германия са 8257.

Абсолютните цифри обаче не са най-важните, когато става дума за това дали въведените от държавното управление ограничения работят. По-важни са следните параметри: процентното повишаване на новозаразените спрямо предходния ден, скоростта, с която се удвоява броят на новозаразените, както и коефициентът на репродукция.

Всички те сега наподобяват добре. В неделя, 24 май, коефициентът на репродукция в страната е бил 0,83, което значи, че приблизително един инфектиран предава болестта на по-малко от един човек. Или 10 инфектирани предават болестта приблизително на 8,3 души. Целта е посредством спазването на обществена отдалеченост този индикатор да бъде понижен още повече.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР