За последното денонощие в Бургас са потвърдени още три случая

...
За последното денонощие в Бургас са потвърдени още три случая
Коментари Харесай

2026 са хората под карантина в област Бургас

За последното денонощие в Бургас са доказани още три случая с носители на ковид. 920 души са под карантина на територията на общината, 2026 на територията на региона.
На постоянния брифинг на Общинския спешен щаб доктор Георги Паздеров шеф на РЗИ сподели:
„ Към днешна дата болните с потвърдена CoViD-19 зараза в региона са 10. Новооткритите случаи от през вчерашния ден са на 3-годишно, 8-годишно дете и 22-годишна жена, която е пристигнала от Англия. Всички със подозрение за заболяване бяха изследвани за ковид. Само тя е позитивна. Днес остават още 5 проби да се създадат и защото те, към този момент с изключение на карантинни, са и контактни, в края на карантинния интервал също ще бъдат повторени при тях тестванията. Тя се е самоограничила и няма нейни контактни лица “. Тримата новозаразени са в дома са в положително положение. Няма неиздирени лица, контактни на инфектирания по-рано доктор.
Д-р Паздеров добави, че общината продължава да зарежда със защитни средства и дрехи всички лечебни заведения, без оглед на това чия благосъстоятелност са. Има доставени и 10 тона алкохол , които се разпределят на същия принцип. От лечебната мрежа са поискани нужните реанимационни апарати, респиратори, инжектомати, монитори, както и сонди.
Кметът Димитър Николов заяви, че до 12 април се удължава срокът за гратис паркиране в синята зона на града . Той прикани жителите на кварталите да търсят кметските наместници за подпомагане при приемане на флакони с дезинфектант с които да се обработват общите площи в многофамилни жилищни здания.
След диалог със строителни компании, които имат служебни връзки с Община Бургас, е стихотворец ангажимент да обезпечат нови работни места, за да поемат част от хората, които сега са безработни. Засега са декларирани 70 свободни места.
Старши комисар Радослав Сотиров, ОД на Министерство на вътрешните работи добави обстановката в града: “Значителен спад на престъпността се вижда. Разпоредил съм на чиновниците на дирекцията да ревизират и всички търговски обекти, които са включени в забранителната заповед, считано до 12 април. В тази връзка продължава контрола върху лицата, сложени под карантина, в това число и през уикенда. И през вчерашния ден имаме открити лица, които не съблюдават карантината си, в това число и едно заведение, чийто притежател си е разрешил да го отвори. Случаят е предаден на Районна прокуратура - Бургас. Молбата ми към всички поданици на града и региона е да си останат вкъщи “.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 27 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР