За последното денонощие са регистрирани 28 са регистрираните случаи на

...
За последното денонощие са регистрирани 28 са регистрираните случаи на
Коментари Харесай

477 са установените случаи на COVID-19 у нас

За последното денонощие са регистрирани 28 са записаните случаи на инфектирани с ковид у нас. Така общият им брой към този момент е 477. Това разгласи на постоянния утринен брифинг началникът на националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

В София общо са 21 души за деня. В Бургас – 1, Пловдив – 2, Смолян – 1, Кърджали -1, Велико Търново – 1.

Има и нов смъртен случай – мъж на 81 година от Стара Загора, възпален с COVID-19. Той е бил признат преди 7 дни в болница с декомпенсиран диабет и бързо разрастваща се двустранна бронхопневмония.

Малко по-късно ген.-майор Мутафчийски заяви и за още един смъртен случай в „ Пирогов “

Така жертвите на короанвируса у нас към този момент са 12.

В момента в болница са 179 инфектирани, от които 20 са интубирани.

Има и 5 нови излекувани, като по този метод общият брой на оздравелите става 30. Средната им възраст е 47 година

Снощи в „ Пирогов “ е признат задържан признаци на ковид и дете на 4 години, прехърлено от великотърновската болница с двустранна брохопневмония. Предстои да бъде доказано дали те са инфектирани с ковид.

Що се отнася до извършеното проучване на народните представители и личния състав на Народното събрание, ген.-майор Мутафчийски съобщи, че има 3 позитивни проби, които към този момент са известни. Той добави, че брачната половинка на брачната половинка на доктор Хасан Адемов също е с позитивна проба.

Началникът на националния действен щаб разясни, че множеството проби, с които работят лечебните заведения са дарения и че от ГЕРБ са предложили да заплатят тестванията, употребявани от депутатите от тяхната група.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР