За последното денонощие Русия отчете нови 9 035 случая на

...
За последното денонощие Русия отчете нови 9 035 случая на
Коментари Харесай

Русия пак с над 9000 заразени с коронавирус за денонощие, но с дневен спад

За последното денонощие Русия регистрира нови 9 035 случая на COVID-19, като от щаба означават понижаване на броя на новозаразените с 2,2%, оповестява РИА Новости, съобщи БГНЕС. За 31 май бяха открити 9268.
Общият брой на случаите с ковид в страната доближи 414 878, от които 4 855 души са умряли, а над 175 000 са излекувани.
В събота съветските управляващи утвърдиха антивирусното лекарство " Авифавир ", създадено в Япония в края на 90-те години на предишния век и модифицирано в Русия, за лекуване на пациенти с COVID-19. Първите доставки на 60 000 дози от препарата в съветските лечебни заведения се чака до 11 юни.
Според ръководителя на Руския фонд за директни вложения Кирил Дмитриев, откакто задоволи потребностите на вътрешния пазар от този препарат, Русия е в положение да стартира експорт. Вече са постъпили поръчки от страни от Близкия Изток и Латинска Америка.
" Авифавир " е първият съветски препарат с директно противовирусно деяние, дало ефикасни резултати по време на клинични проби и нарушаващо механизма на размножаване на ковид. Препаратът е изследван добре, защото от 2014 година се ползва в Япония при тежки форми на грип. Въпреки това, специалистите поучават препаратът да не се предписва на бременни дами поради проявата на странични резултати от него.
Още: " По-оптимистична картина с ковид в Европа, по света - не толкоз "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР