За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани

...
За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани
Коментари Харесай

COVID-19 уби още шест души в Хасковска област

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 118 нови позитивни случая на коронавирусна зараза, умряли - 6 и излекувани - 1, оповестиха от Областната администрация.

Разпределението по общини на лицата е:Хасково – 43; Димитровград – 19; Харманли – 5; Свиленград – 26; Тополовград – 7; Любимец – 2; Симеоновград – 10; Минерални бани – 6;

Сред позитивните лица, установени с COVID-19, са:

Лекар от Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести в Хасково, двама лекари от доболничната помощ от община Хасково здравна сестра от доболничната помощ от община Димитровград, здравна сестра от МБАЛ-Димитровград и доктор от доболничната помощ от община Симеоновград.

Преподавателка от ОУ „ Христо Смирненски “ – Хасково, заради което под карантина ще бъдат сложени възпитаници от два 7-ми класа.

Положителна е детегледачка от Центръра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания - гр. Хасково. Предстои в Центърът да бъде осъществена последна стерилизация, а личният състав и консуматори да бъдат изследвани още веднъж.

От 110 PCR теста направени на личен състав и консуматори в Дома за възрастни хора с душевен разстройства - Пъстрогор – позитивен резултат са отчели 24 (13 консуматори и 11 – персонал). Всички те са безсимптомни. Сред инфектирания личен състав са 4 медицински сестри, 3-ма санитари и 4-ма чиновници. Положителните лица са отделени в независимо помещение. На постройката е предписана последна стерилизация.



Починали са:

мъж на 79 години от община Хасково, диагностициран на 16 ноември, за който в системата не са въведени съпътстващи заболявания;

мъж на 66 години от община Хасково, диагностициран на 3 ноември, със затлъстяване;

мъж на 74 години от община Димитровград, диагностициран на 16 ноември, с диабет;

жена на 53 години от община Хасково, диагностицирана на 24 ноември, за която в системата не са въведени съпътстващи заболявания;

жена на 74 години от община Свиленград, диагностицирана на 12 ноември, със сърдечно заболяване;

жена на 80 години от община Свиленград, диагностицирана на 25 ноември, със сърдечно заболяване;

Случаите на коронавирусна зараза, доказани в област Хасково все още, са 2211. Общо приетите в болница лица с доказан PCR тест, въведени в Единната осведомителна система, са 134. В МБАЛ-Хасково са настанени - 50. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 18. В МБАЛ-Харманли са настанени - 20. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 20. В Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести в Хасково са настанени - 15. В лечебни заведения отвън региона се лекуват - 11. На домашно лекуване са 1359 индивида, умряли са 115, изцяло излекувани са 603 индивида, а под карантина - 1028.

Петима от откритите случаи, обявени през вчерашния ден, са трансферирани по местоживеене, заради което в Единния информативен портал е настъпила промяна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР