За последно такива масови арести по време на политически събития

...
За последно такива масови арести по време на политически събития
Коментари Харесай

Над 270 души са задържани в Русия на демонстрации в памет на Навални

За последно такива всеобщи арести по време на политически събития в Русия имаше през септември 2022 година, когато повече от 1300 души бяха задържани при демонстрации против „ частичната готовност “ на резервисти за военната акция в Украйна, представена от.

47-годишният някогашен юрист Навални изпадна в безсъзнание и умря след разходка в наказателната колония „ Полярен вълк “, където излежаваше тридесетгодишна присъда, оповестиха управляващите.

ОВД-Инфо, която следи за свободата на обществените прояви в Русия, заяви, че към 10:30 ч. по Гринуич през днешния ден повече от 177 души в 21 града в Русия са били арестувани по време на демонстрации и бдения. Организацията съобщи, че 59 души са били арестувани в Санкт Петербург и 47 в Москва – двата най-големи града в страната, където са съсредоточени най-вече образовани и градски поддръжници на Навални, отбелязва Ройтерс.

Кадри, снимани от Ройтерс в Санкт Петербург, демонстрират събиране на десетки хора край паметника на жертвите на репресиите. Протестиращи поставиха цветя и възпламениха свещи, някои пяха, а други се прегръщаха, просълзени.

„ Много ми е мъчително за него и за страната ни “, сподели 83-годишна жена, пристигнала на бдението, която отхвърли да каже името си.

Репортер на Ройтерс, участвал на мястото на събитието, съобщи, че малко по-късно са били задържани към 30 души. На фрагменти се вижда по какъв начин органите на реда струпват хора на земята в снега, покрай мястото, където опечалените са оставили цветя и послания в поддръжка на умрелия опозиционен водач.

ОВД-Инфо заяви и за арести в по-малки градове в Русия, измежду които граничния с Украйна град Белгород, където седем души бяха убити при украински ракетни удари в четвъртък.

„ Възможно е в полицейските ръководства да има повече арестувани лица, в сравнение с в оповестените описи. Ние публикуваме единствено имената на тези лица, за които имаме надеждни сведения и чиито имена можем да публикуваме “, сподели ОВД-Инфо.

Стотиците цветя и свещи, сложени през вчерашния ден в Москва в памет на Навални, бяха изнесени през нощта най-вече в черни чували. Руснаците, които отдаваха почитта си, описаха, че са обезверени след гибелта на Навални.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР