За последния месец Google е премахнал на 46 хил. рекламни

...
За последния месец Google е премахнал на 46 хил. рекламни
Коментари Харесай

Габриел: Ще следим кой плаща за рекламата в интернет

За последния месец Гугъл е премахнал на 46 хиляди рекламни профили в Европейски Съюз. Това заяви пред bTV еврокомисарят Мария Габриел по отношение на битката с дезинформацията.
Англия, Естония и Румъния са водещите страни с подправени профили, съобщи тя.
57% от европейците се осведомят за събитията от интернет. Фейсбук, Гугъл и Twitter непринудено подписаха първия по рода си кодекс за положителни практики в битката с дезинформацията онлайн и към този момент се разгласяват първите месечни отчети на трите колоса.
Еврокомисарят акцентира на това, че доста деликатно са декларирали каква информация желаят да получават и коя информация да се следи, с цел да не се прекрачват тези граници.
Габриел съобщи, че счита че би трябвало да се навлезе по детайлно в тематиката – да бъде изследвано спонсорираното наличие, да бъдат обсъждани идентификациите на рекламите на даден уебсайт.
" Сега към този момент ще бъде изследвано освен кой популяризира и къде, само че и кой заплаща за тази реклама ", означи еврокомисарят.
Тя изясни, че е доста значимо да може в действително време да се наблюдава една подправена информация, от кое място идва и дали тя има връзка с европейските избори и може по някакъв метод да им повлияе. Мария Габриел разяснява, че доста би и се желало да има фактчекъри от всички страни на Европейски Съюз, които да могат да откриват подправените вести в обществените мрежи доста бързо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР