За последните три години община Девин получи чрез целеви трансфери

...
За последните три години община Девин получи чрез целеви трансфери
Коментари Харесай

Кметът на Девин: Целевите трансфери са повече, отколкото в последните 30 години

" За последните три години община Девин получи посредством целеви прехвърляния над 7.5 млн. лева за създаване на значими инфраструктурни планове.  Това не се е случвало при нито едно държавно управление и при нито едно общинско управление през последните 30 години ", съобщи кметът на Красимир Даскалов на празника на Девин и минералната вода.
По думите му, са построени редица огромни публично значими планове, като един от най-важните е възобновяване на топлопровода за минералната вода от извора при Беденски бани до Девин. „ Това даде опция тази извънредно лековита вода да потече в града ни още веднъж и от нея да се възползват всички спа центрове.
В момента се осъществя още един извънредно значим за всички инфраструктурен план - рехабилитацията и реконструкцията на третокласния път Кричим - Девин. След приключването му сигурно ще се усили туристопотокът, а това е и най-прекият път от централна България за Гърция. Именно - от Пловдив през Кричим - Девин - Борино - Доспат - Гоце Делчев – Драма “, уточни още Даскалов.
Той акцентира, че Девин е античен град със славна история, минал през доста превратни моменти в многовековното си битие, а през днешния ден е добре разрастващ се курортен център, събрал в себе си всички блага на величествената Родопа планина.

„ С всичките естествени дадености, които имаме - чистият въздух, изобилието от слънце, прелестната природа, благосъстоянието от залежи на минерални води, Девин предлага извънредно палитра за отмора и туризъм. Човек, пристигнал един път, желае още веднъж да се върне и да се допре до магията на Родопите и Девин, до родопското гостолюбие и съхранените достоверни обичаи и традиции. В днешно време Девин трансформира своя образ. За последните три години успяхме да санираме 16 жилищни и публични здания. Подобряваме инфраструктурата - построяваме и асфалтираме улици и пътища. Притежаваме доста хубави спортни и детски площадки. Можем да предложим многообразие от еко пътеки и туристически направления. Девин очевидно се развива. Разбира се, за всичко това огромна заслуга имат всички хора - жителите на община Девин, които запазвайки традициите и уменията съумяват да предадат знанията и трудолюбието на поколенията “, посочи градоначалникът.
Той пожела на всички поданици на общината да бъдат здрави, положителни, мъдри. " Обичайте се и си прощавайте в името на добруването на всички нас ", прикани Даскалов. Девин откри празника с рок концерти на групите " ANGUSKEVIN " и " БТР ". Началото на формалната гала за четвърта година бе обещано с осъществяването на националния, европейския и химна на Девин, който е по стихотворение на локалния стихотворец Емил Енчев. Той бе показан за първи път през 2016 година. „ Молитва за Девин ” е по стихотворение на Енчев, музиката е на композитора Асен Масларски, а аранжиментът – на Димитър Гетов. Изпълнява се от Милица Божинова и Асен Масларски.
Днес веселието  бе квалифицирано от самодейците от община Девин, а довечера празникът приключва с концерт на Ивана и празнична заря.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР