За последните три дни експертите на община Враца са извършили

...
За последните три дни експертите на община Враца са извършили
Коментари Харесай

Експерти от Община Враца озвършиха над 30 огледа на пострадали от ураганния вятър имоти

За последните три дни специалистите на община Враца са направили оглед и остойностяване на вредите на над 30 обекта – жилищни здания, къщи и постройки.
До момента са подадени 25 сигнала за обезщетение от жители посредством Информационния център на локалната администрация.
Огледите ще продължат, като резултатите и цената на вредите ще бъдат подадени за разглеждане от Междуведомствената комисия към Министерски съвет, която би трябвало да вземе решение за обезщетяване на потърпевшите.
Съгласно условията на Комисията, право на обезщетение имат единствено физически лица – притежатели на недвижими парцели, които не са застраховани и имат съществени вреди.
Припомняме, че жителите могат да подават заявки в Центъра за осведомително обслужване, акцентирайки недвижимия парцел и провалите по него.  
Успоредно с инспекциите на постройките, продължава и възобновяване на града от естествената буря. Екипите на БКС разчистват паднали дървета, клони, керемиди, изолации от междублокови пространства в кварталите на града.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР