За последните пет години фирмата“ПиЕфСи“ ЕООД е спечелила 27 милиона

...
За последните пет години фирмата“ПиЕфСи“ ЕООД е спечелила 27 милиона
Коментари Харесай

Частна фирма е спечелила 27 млн. лв от държавната златна локва

За последните пет години компанията “ПиЕфСи “ ЕООД е спечелила 27 милиона лв. след непозволено възлагане на обществена активност за стерилизация на границата с Турция от страна на Българската организация по сигурност на храните.Това открива следствие на Генка Шикерова и Антикорупционния фонд. Мястото на граничните пунктове “Капитан Андреево “ и " Лесово " на границата с Турция, където се дезинфектират колите, нашумява с прозвищата “златната локва “ и “златния мочур “ още през 2013 година.

Въпросът е за какво държавната организация се е отказала от една доходоносна активност, която ѝ е предоставена да извършва със закон. Дейността по дезинфекцията би трябвало да се прави от ветеринарен доктор, който е назначен от организацията по храните. Отговорът на този въпрос Българската организация по безопастността на храните не дава, се споделя в журнлистическото следствие.



Договорът с частната компания е подписан от организацията в последния ден от първия кабинет “Борисов “. Фирмата “Пи Еф Си “ е основана пет дни по-рано, без да има опит и потенциал за стерилизация, само че още от първия миг стартира да генерира чудесни облаги.

През първата година облагата 1.3 милиона лв.. След пет години облагата се усилва до 8.7 милиона лв. годишно. Общо за последните пет години облагата е близо 27 милиона лева
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР