За последните няколко месеца е отчетен ръст на нарушителите на

...
За последните няколко месеца е отчетен ръст на нарушителите на
Коментари Харесай

Близо 45 000 нарушения за превишена скорост само за седмица

За последните няколко месеца е регистриран растеж на нарушителите на пътя, заяви на брифинг основен контрольор Илия Георгиев от „ Пътна полиция “ по отношение на завършилата инспекция за надзор на скоростта, представен от БГНЕС.

7000 повече са нарушаванията за превишена скорост спрямо април, когато се организира още веднъж акция по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL.
Министерство на вътрешните работи предлага премерване на междинна скорост да размени камерите по пътя Вече има две прави с подобен вид надзор, работи се по още две на пътища с доста произшествия
За интервала 12-18 август са открити 44 539 нарушавания. Най-големият брой нарушавания са засечени от мобилни камери – 21 038, със стационарно-преносимите – 18 602, а със стационарните – 4862.

Най-голям е броят на откритите нарушавания денем – 41 583, а през нощта са регистрирани близо 3000 случая. Засечени са 5 търсени лица и 9 незаконни имигранти.

На годишна база пътните служители на реда регистрират двоен растеж на нарушителите по отношение на предишния август. Това се дължи поради множеството камери, които се употребяват на пътя.
Скоростта е отговорна за 30% от злополуките у нас От през днешния ден по пътищата в цялата страна ще се организира акция „ Скорост ”
„ Тенденцията е да се снабдим с още механически средства, колкото се може по-съвременни. Целта е да кажем на хората – скоростта е доста сериозен проблем и би могло да докара до доста тежки последствия “, съобщи Георгиев.

Заради отпускарския сезон най-вече извършители пътните служители на реда са хванали на основните пътища и автомагистралите.

„ За страдание, завладени от идната отмора, водачите си разрешават да натискат педала на газта малко повече “, регистрира основният комисар.
Войната по пътищата: 3560 произшествия са станали тази година Те са по-малко, само че броят на починалите не понижава
Наред с републиканската пътна мрежа , столицата и Велико Търново са градовете с огромен брой засечени извършители през това лято.

„ Хората не трябва да остават с убеждението, че няма да бъдат глобени от пътните служители на реда за неслагане на защитен колан “, предизвестява Илия Георгиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР