За последните няколко години Община Враца полага изключително много усилия

...
За последните няколко години Община Враца полага изключително много усилия
Коментари Харесай

Вълчев посочи Враца като пример за правилно развитие на образованието

„ За последните няколко години Община Враца поставя извънредно доста старания за модернизиране на просветителната инфраструктура и развиването на професионалното обучение. Учебните заведения в района припокриват изцяло политиката на министерството за одобряване на националното съзнание измежду младежите. Вярвам, че с общи старания, ще успеем да разтеглим просветителната среда на учениците, като им предоставим опция да развиват своите пълномощия. С вложените средства досега по оперативни стратегии и от бюджета на министерство на образованието, Враца е образец за вярно развиване на образованието и модернизиране на инфраструктурата на учебните заведения и детските градини “ – сподели министърът на образованието и науката – Красимир Вълчев, по време на работно посещаване във Враца.
Министър Вълчев посети постройката на бившето учебно заведение в село Паволче, където дружно с кмета Калин Каменов подписаха контракт, посредством който община Враца подарява постройката на просветителното министерство .
„ Днес е извънредно значим ден за всеки гражданин на село Паволче, защото единствено след година година, тук ще бъде основан първият в страната Национален център за православно, патриотично и екологично обучение . Вашето обитаемо място е люлката на родолюбието, защото от тук минава Ботевия поход, има православен храм и десетки еко пътеки. Вярвам, че след откриването на центъра, в тази прелестна постройка още веднъж ще има живот и в нея ще се възпитават хиляди деца от цялата страна.  Искам да благодаря на министър Вълчев за оказаната поддръжка при реализирането на плана. Това е следващото удостоверение, че той познава от близко проблемите в сферата и има предпочитание за тяхното разрешаване с действителни дейности “ – сподели кметът Каменов преди подписването на контракта за подаяние и връчи на министър Вълчев почетен плакет за необикновен принос в областта на образованието в общината.
В постройката на учебното заведение в село Паволче, Красимир Вълчев съобщи, че след осъществяването на плана, във Враца ще има доста по-ефективна просветителна среда, която ще бъде образец и за други градове в страната.
В рамките на своето посещаване, министър Вълчев бе посетител в Средно учебно заведение „ Христо Ботев “, в което е построена виртуална STEM лаборатория за образование на учениците по биология и здравно обучение. Средствата, в размер на 130 000 лв., които са вложени за техническото съоръжение с 10 интерактивни екрани, са обезпечени от Министерството на образованието и науката.
В Профилираната Природо-математическа гимназия „ Акад. Иван Ценов “, кметът Каменов и министър Вълчев участваха на демонстрационни уроци в новоизградените 11 интерактивни кабинети и класни стаи със сензорни екрани. Красимир Вълчев бе безапелационен, че бъдещето на образованието е в развиването на осведомителните технологии и заради тази причина ще бъдат вложени средства за обновяването на материално-техническите бази в образователните заведения и създаване на новаторски кабинети. „ Враца има целия набор от провокации в просветителната система, само че с общи старания и с дейната работа на кмета Каменов и регионалния шеф – Малина Николова, към този момент има решения на огромна част от проблемите в сферата “ – добави още Вълчев. Инвестираните средства в образователното заведение още веднъж са обезпечени от МОН и са в размер на 148 000 лева
Посещението на просветителния министър във Враца продължи в постройката на Профилираната езикова гимназия „ Йоан Екзарх “, където министерството обезпечи близо 150 000 лв. за осъществяване на вътрешен ремонт в образователния корпус, замяна на дограмата в коридорите и на отоплителната система в гимназията.
Заключителната част от визитата на министър Вълчев бе в постройката на Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство, където е осъществен ремонт на дограмата, още веднъж със средства на просветителното министерство, в размер на 190 000 лв.. В началото на програмата, шефът на образователното заведение Румяна Петрова благодари на кмета Каменов и министър Вълчев за оказаната подкрепа  и съобщи, че гимназията е първата в града, в която е въведено дуалното образование.
Кметът Каменов добави, че Община Враца и регионална администрация ще не престават да поддържат професионалното обучение, като ще се търсят разновидности за обезпечаване на средства за възобновяване въз основата.
На обиколката в образователните заведения участваха още: регионалният шеф Малина Николова, началникът на РУО – Враца Галина Евденова, националният представител Красимир Богданов, заместник-кметът Петя Долапчиева, учители и шефове на образователни заведения, кметът на село Паволче – Емил Василев, специалисти от МОН и локалната администрация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР