За последните няколко дни руските окупатори са загубили около 70

...
За последните няколко дни руските окупатори са загубили около 70
Коментари Харесай

Украинските защитници унищожиха около 70 единици руска бойна техника и 2 батальона пехота

За последните няколко дни съветските окупатори са изгубили към 70 БМП-та и два батальона пехота от инженерни войски при опит д апостроят понтонни мостове през река Северски Донец.
По данни на InformNapalm най-големи загуби е инкасирала ОМСБр на Водоснабдителна система на РФ (в/ч 21005).

 Унищожените БМП-та Унищожените БМП-та Източник: Twitter
" Днес следобяд, 12 май, рашистите се пробваха да изтеглят обкръжените войски на Въоръжените сили на Руската федерация, само че бяха унищожени от артилерията на ВСУ. Елиминиранни са два батальона съветски инженерни войски ", оповестява изданието в своя Telegram канал.

Руснаците са били хванати в капан откакто украинската защита е взривила понтонния мост, по който е трябвало да се изтеглят в отстъплението си. Част от солдатите на Путин са съумели да се спасят като изоставили машините и да побегнали да преплуват реката.

Според ръководителя на Луганската военна администрация Сергей Гайдай протичащото се край Северски Донец може да се дефинира като " втората Чернобаевка " поради тежките погроми над рашистите. Британското разузнаване също удостоверява, че руснаците търпи огромни загуби в жива мощ и техника в борбите с украинската войска. Някои елементи от въоръжените сили на РФ към този момент бяха изтеглени от Харковска област.

Сега окупаторите са се концентрирали върху предотвратяването на въоръжените сили на Украйна да доближат границата с Русия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР