За последните два дни на ГКПП Дунав мост, чрез системата

...
За последните два дни на ГКПП Дунав мост, чрез системата
Коментари Харесай

Само за два дни: Връчиха глоби за над 100 хил. на „Дунав мост“

За последните два дни на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост ", посредством системата за административнонаказателна активност, на водачи са връчени 748 санкции на обща стойност 104 450 лв. . Това заяви началникът на бранш " Пътна полиция " в Русе основен контрольор Михаил Манов , представен от Българска телеграфна агенция.

Той изясни, че през ПОС-терминал на граничния пункт са били платени 256 санкции на стойност 17 920 лв.. Съставени са 16 акта.

Манов сподели, че на водачи на транспортни средства са издадени 21 заповеди за насилствена административна мярка. Той изясни, че става дума за водачи, които имат връчени преди време санкции, само че не са поискали да ги платят до момента. На тях са им отнети шофьорските книжки.

Част от издадените заповеди са свързани с неправоспособни водачи, както и такива, които са лишени от правото да ръководят транспортно средство. В някои от случаите на " Дунав мост " се явили с коли с прекъсната регистрация.

Директорът на " Гранична полиция " в Русе комисар Димитър Чорбаджиев изясни, че въведената системата не забавя преминаващите през пункта транспортни средства.

Шофьорите, които се явят на " Дунав мост ", се ревизират за неплатени санкции. Ако системата покаже, че лидерът има регистрирани нарушавания, той се насочва към друго гише, на което работят чиновници на " Пътна полиция ".

Там водачът получава съответния фиш, за който до момента не е знаел. А в случай че има влезнала в действие санкция, може да я заплати посредством ПОС-терминал.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР