За последните десет дни служителите на Регионална дирекция по горите

...
За последните десет дни служителите на Регионална дирекция по горите
Коментари Харесай

11 акта за нарушения са съставили служителите от Регионална дирекция по горите

За последните 10 дни чиновниците на Регионална дирекция по горите - София сформираха 11 акта за открити нарушавания по Закона за горите, оповестиха от дирекцията.

От осъществените над 330 инспекции за интервала от 23 март до 2 април горските инспектори са задържали близо 60 куб. м дърва за огрев, две моторни транспортни средства, две каруци, бензиномоторен трион.

На територията на Държавно горско стопанство Годеч чиновниците са открили складирани и готови за транспортиране 50 куб. м немаркирани букови дърва за огрев. Дървесината е арестувана, като работата по случая продължава.

Незаконни сечи в частни горски територии на над 30 дървета са открити в землищата на с. Долни Пасарел и с. Говедарци, общ. Самоков.

Близо 160 са тестваните за интервала транспортни средства, пренасящи дървесина. На извършители, транспортиращи немаркирани и непридружени с превозен билет дърва за огрев, чиновниците са съставили 5 акта.

Проверки са осъществени на 55 сечища и в 54 обекта за депозиране, преправка и търговия с дървесина. Проверени са физически лица, като в с. Големо Малово, общ. Драгоман са формирани три акта за предпазване на немаркирани и без превозен билет дърва за огрев. Дървесината в размер на 3,5 кубически метра е арестувана.

Въпреки усложнената епидемиологична конюнктура, горските чиновници в цялата страна не престават да извършват отговорно активността си за запазване на горските територии, се показва в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР