За последните 8 месеца фермите в района на град Кисаразу

...
За последните 8 месеца фермите в района на град Кисаразу
Коментари Харесай

Ужасяващ вълк робот пази японските ферми

За последните 8 месеца фермите в региона на град Кисаразу в Япония са се трансформирали в дом за отблъскващ вълк – робот. Той е предопределен да пази нивите на фермерите – осъвременено чучело.

Всъщност историята е малко тъжна, тъй като вълците в Япония са изцяло изчезнали още през 19 век. Причината за това е спонсорирана от страната акция по изтребването им. Сега елементи от Япония са пренаселени от елени и диви свине. Те атакуват посевите на фермерите и нанасят огромни вреди. Затова в този момент, 200 години по-късно, хората заменят изтребения тип с робот.

Първият формален тест на вълка-робот одеве завърши и се прави оценка като триумф. Толкова огромен триумф, че вълкът влиза в серийно произвеждане още от април тази година, оповестява Asahi Television.

Ефективният радиус на вълка е към 1 км, което значи, че успеваемостта му е по-висока от тази на електрическите огради. Все отново фермерите ще би трябвало да купуват по няколко вълка, тъй като към този момент роботът е имобилен.

Цената на неподвожния вълк – чучело – робот е много солена. Можете да го купите за към 4840 $ (514,000 йени), само че има и алтернатива с месечни лизингови вноски.

Вълкът усеща наличието на дивите животни и стартира да издава необятен набор от звуци, в това число изстрел на пушка, сова и човешки глас.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР