За последните 4 седмици починалите с COVID-19 са 100 души,

...
За последните 4 седмици починалите с COVID-19 са 100 души,
Коментари Харесай

Проф. Балтов: В Европа сме на 3-4 място по възможност да се заразиш с коронавирус

 За последните 4 седмици умрелите с COVID-19 са 100 души, а в Европа сме на 3-4 място по опция да се заразиш с инфекцията. Мерките свършиха прелестна работа за здравната система, само че се анулираха и хората започнаха да не съблюдават дистанцията и дисциплината. Това сподели пред Българска национална телевизия шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов. 

" Още не е отминала заплахата от нарастване на случаите. В последните дни се заформя плато, нека не стигаме броя над 300 ", добави той. 

" В " Пирогов " има 4 пациенти на апаратна вентилация. Бройката се усилва в последните седмици. В началото правихме сред 50 и 100 теста, в този момент с пътуванията в чужбина на ден вършим и по 300. 3 случая има на хора, които желаят да пътуват за чужбина, само че дали позитивен резултат. Тестовете се заплащат от болничното заведение. От 1 август ще се усили цената на клиничната пътека, към всяка пътека ще са добавени 20 лв. за бързи проби ", сподели проф. Балтов.

" Самият PCR тест не е диагноза, би трябвало да се направи кръвна картина, да се направи фотография. Ние не отхвърляме помощ на никого. В " Пирогов " до момента бяха направени най-вече такива скенери ", добави шефът на " Пирогов ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР