За последните 4 години в община Пловдив предприехме една много

...
За последните 4 години в община Пловдив предприехме една много
Коментари Харесай

Нов паркинг в Пловдив на мястото на стари гаражи, Иван Тотев: Това е пътят

„ За последните 4 години в община Пловдив предприехме една доста смела стъпка, а точно да стартираме премахването на гаражните кафези , като с това увеличихме доста местата за паркиране. Тези гаражи бяха поставяни в продължение на 25 – 30 години, а единствено за един мандат може да се каже, че ги премахнахме на 80 %. В регионите „ Централен “ и „ Западен “ към този момент няма такива кафези “, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев при откриването на нов паркинг на улица „ Ружа “.

Съоръжението е за 47 автомобила и е построено точно на място, където преди е имало сходен вид гаражи. Общата стойност на инвестицията е 93 000 лв.. През последните месеци пространството към двата високи блока на улица „ Ружа “ с номера 13 и 15 беше изцяло облагородено. Намиращите се тук 20 гаражни кафези бяха отстранени, а двата жилищни блока бяха санирани. Паркоместата се отдават от общината на цена от 20 лв. на месец, а ползата е голям, като все още едвам пет от тях са свободни. Предстои построяването и на още два паркинга в региона – на улица „ Бряст “ и на бул. „ Копривщица “.

„ Металните гаражи са нещо остаряло, една отживялост, и един град, който желае да е съвременен и прелестен за живеене, не може да си разреши сходно нещо. В премахването им и основаването на нови места за паркиране на тяхно място може да се види визионерският метод на община Пловдив и смяната, която беше стартирана в града. Искрено се надявам, че тази промяна на града и неговото модернизиране ще продължи. Това е развой, който ще отнеме години, само че методът е верен и по този начин ние показахме какво би трябвало да се случи “, добави кметът на Пловдив.

Иван Тотев даде като образец за решение на казуса с местата изработката на многоетажни паркинги. Първият подобен за града към този момент се строи точно в регион „ Западен “. Изграждането му е в извънредно напреднал стадий, като се чака той да проработи незабавно след Нова година. Паркингът ще е на три равнища и ще е с потенциал от 150 автомобила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР