За последните 4 г. в общинско здравеопазване са инвестирани над

...
За последните 4 г. в общинско здравеопазване са инвестирани над
Коментари Харесай

Над 55 млн. лв са инвестирани за последните 4 години в общинското здравеопазване

За последните 4 година в общинско опазване на здравето са вложени над 55 млн. лева, а множеството общински лечебни заведения са избавени от банкрут и приватизация. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекцията на ремонта на Първа градска болница. За обновяването и останалите вложения в единствената общинска - университетска болница, единствено тази година, са вложени над 600 000 лева

Това лято в Първа градска болница е реновирана клиниката по ендоскопска и обща хирургия и е закупена нова инсталация за диагностика и лечебни процедури.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Във време, в което се приказва за закриване общински лечебни заведения в страната, ние успяхме да направихме по този начин, че нашите лечебни заведения последователно да станат конкурентни.
Освен в лечебните заведения усъвършенствания има и в ДКЦ-тата и доболничната помощ.

Дончо Барбалов, зам.-кмет по опазване на здравето: В идващите години ще продължим по този метод, ще проучваме потребностите, както на лечебните заведения, по този начин и на живеещите в обособените региони, от позиция на вложения, от позиция на здравни услуги и ще насочваме своят финансов запас, който, както знаете, не е безконечен, там където е най-необходим и където можем най-вече да допринесем за възстановяване на здравното обслужване на хората.
Директорът на Първа градска болница - проф. Цветомир Димитров разгласи, че още идващият месец заплатите на лекарите и останалите медицински служащи в лечебното заведение ще бъдат увеличени с към 10 %.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР