За последните 24 часа пожарните екипи в цялата страна са

...
За последните 24 часа пожарните екипи в цялата страна са
Коментари Харесай

Пожарни екипи реагираха на над 150 сигнала за денонощието

За последните 24 часа пожарните екипи в цялата страна са реагирали на над 150 сигнала, свързани с усложнената метеорологична конюнктура.
Най-много са сигналите за територията на областите Ямбол, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново и град София. Няма данни за потърпевши и бедстващи хора, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Около 40 са сигналите постъпили в Регионалната дирекция на пожарната. По-голямата част от тях са за наводнени, в резултат на интензивни превалявания, мази и приземни етажи в село Роза. На място има екипи на пожарната, които изчакват водата да се отече, с цел да стартира отводняване.
От град Мизия са подадени 16 сигнала за наводнени мази и приземни етажи. На място работят екипи с хидромодул от РДПБЗН- Монтана. Към 13 часа бент. „ Рогозен-1 “ прелива с 3м3/с. Обявено е бедствено състояние от кмета на общината.
Екипите на Столичната пожарна са получили десетки сигнали за наводнени приземни етажи на жилища, главно в зоната на Малинова котловина и кварталите към южната дъга на Околовръстния път. Към момента са отработени 12 от получените сигнали.
Продължава отводняването на 50 парцела в село Катунец. Вчера придошлите води на река Катунешка заляха две мостови уреди, водещи към квартал с 40 поданици. Осигурена е доставка на храна, вода и лекарства.
На територията на общините Червен бряг и Плевен са постъпили 12 сигнала за наводнения. Нивото на водата в дребния язовир на с. Ракита е спаднало с над 10 см., продължава да прелива в язовир „ Стопански двор “. Обстановката последователно се възстановява.
До момента в дежурната част на пожарната работа са получени 6 сигнала за наводнени парцели, в резултат от падналите значителни превалявания. Наводнен е и част от четвъртокласен път сред жп гара Джулюница и село Бреговица. Към момента всички получени сигнали са отработени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР