За последните 2 седмици 14-дневната заболеваемост с COVID-19 в Силистренско

...
За последните 2 седмици 14-дневната заболеваемост с COVID-19 в Силистренско
Коментари Харесай

Намалява заболеваемостта от ковид в Силистренско

За последните 2 седмици 14-дневната заболеваемост с COVID-19 в Силистренско e достигнала 657 на 100 хиляди население против 676 на 100 хиляди за предходния 14-дневен интервал. Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация по данни на РЗИ в Силистра.

За последната 48 седмица (23-29 ноември) са регистрирани нови случаи в разнообразни селища на седемте общини на Силистренска област, като максимален е броят в общините Силистра, Тутракан, Дулово, Алфатар и Главиница.
През месец ноември в област Силистра са регистрирани 1 238 нови случая. Сред инфектираните са и 138 лекари, медицински сестри, медицински фелдшери, други медицински експерти и болничен личен състав. През ноември е осъществено скринингово проучване с бърз антигенен тест на консуматори и личен състав в домовете за остарели хора и в обществените услуги от резидентен вид за лица с увреждания. Обхванати са 715 души, като 19 от тях са посочили позитивен резултат.

В Дома за остарели хора с поделение за лежащи в Силистра са открити общо 35 позитивни случая (23 консуматори и 12 души от персонала) с 6 умряли. Потвърдени за Коронавирус - 19 са открити още в Дом за пълнолетни лица с физически увреждания в с. Айдемир, в ЦНСТ за пълнолетни лица с душевен разстройства в гр. Дулово и в Дом за остарели хора и ЦНСТ за лица с психологични увреждания в Алфатар. Здравната система е подложена на огромен напън, има дефицит на лекари и медицински фрагменти, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР