За последните 2 години (2015-2017 г.) Агенцията по заетостта е

...
За последните 2 години (2015-2017 г.) Агенцията по заетостта е
Коментари Харесай

За 2 г. са прекратени регистрациите на 16 фирми

За последните 2 години (2015-2017 г.) Агенцията по заетостта е прекратила регистрацията на 16 компании - медиатори за работа в чужбина, оповестиха от организацията. До крайната мярка се е стигало поради открити от Главната ревизия по труда нарушавания и влезнали в действие наказателни постановления.

Най-честите нарушавания са свързани със събиране на такси от търсещите работа за посредничеството, изпращане на работа в чужбина, без компанията да е сключила посреднически контракт с шеф в съответната страна, или непредоставяне на служащия на самостоятелен трудов контракт за наемане. До преустановяване на регистрацията на компаниите медиатори се е стигало и когато медиатор не е предоставял на служащите цялостна информация в трудовите контракти, в това число данни за длъжности, на които ще бъдат наети, периода на наемането, работното време, трудовото заплащане, битовите условия и др.; когато медиаторът не подписва посреднически контракт с търсещия работа или не поддържа електронен указател за търсещи и устроени на работа.

Миналата седмица фондация " Томсън Ройтерс " заяви за над 200 мигранти във Англия, измежду които и българи, третирани като плебеи във плантация за цветя в Корнуол. Впоследствие българското Министерство на външните работи отхвърли измежду освободените от полицията служащи да е имало български жители.

Агенцията по заетостта припомня, че на уеб страницата ѝ е оповестена подробна информация, в това число контакти, на институциите в страните от Европейски Съюз и европейското икономическо пространство, които правят инспекция на изискванията на трудова претовареност.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР