За последните 100 години човечеството е унищожино над 500 животински

...
За последните 100 години човечеството е унищожино над 500 животински
Коментари Харесай

Истинската история за слонът Джъмбо представя Делян Момчилов в новата си книга

За последните 100 години човечеството е унищожино над 500 скотски типа. Реално всички типове на земята имат интервал на битие, обаче от това, което четох, всекидневието на индивида ускорява към хиляда пъти изгубването на огромна част от животните. " Това сподели създателят Делян Момчилов на представянето на новата си книга " Ние сме животните ", оповестена от издателство " Сиела ", през вчерашния ден в столичния клуб " Терминал 1 ".

Авторът ще подари 1 лева от всяка продадена книга на фондация " Четири лапи " в помощ на бездомни животни.

Въпреки триумфа на предходната си книга " Българите! Забравените достижения " той взема решение нейното продължение да излезе след две години, сподели на събитието Момчилов.

В новата му книга са включени 8 описа с животни и към 50 илюстрации, дело на Стен Дамянов, които са въодушевени от действителни събития по цялото земно кълбо. Като подобен образец Момчилов уточни историята на кучето Балто, което извървява 1025 км за 5 дни на минус 43 градуса, с цел да достави серум, с който съумява да избави цяло едно населено място в Аляска от зараза от дифтерит.

 Авторът Делян Момчилов на представянето на новата си книга
© Издателиств

Авторът Делян Момчилов на представянето на новата си книга " Ние сме животните ".

" С времето визията ми за животните и техните дейности в интерес на обществото ме впечатлиха мощно ", показа Момчилов.

Авторът сложи тематиките за употребата над животни и изчезващите типове, свързани с цирковото изкуство и шоу стратегиите. Също по този начин означи терзанията си от обстоятелството, че на година умират над 100 млн. лабораторни мишки единствено в областта на козметиката.

 Авторът Делян Момчилов и илюстраторът Стен Дамянов.
© Издателиств

Авторът Делян Момчилов и илюстраторът Стен Дамянов.

Както по сегашната, по този начин и по предходната книга Делян Момчилов работи в екип с илюстратора Стен Дамянов и дизайнера Ники Манчев. " Много е значимо, без значение с какво се занимавате, да може да разчитате на хора. Ако някой си мисли, че огромните, смислените неща се вършат от един човек, надълбоко се лъже ", сподели за край създателят.

Следващият план на екипа ще излезе още тази година. Той ще бъде взаимно с фондация " Българска памет ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР