За последните 10 години чужденците, които са купили най-много недвижими

...
За последните 10 години чужденците, които са купили най-много недвижими
Коментари Харесай

Британците купуват най-много имоти във Франция

За последните 10 години чужденците, които са купили най-вече недвижими парцели във Франция са британците. Сега обаче те стартират да губят позиции. През 2016 година 32% от всички покупко-продажби с чужденци са били точно с жители на Острова. На второ и трето място са италианците и белгийците, надлежно с 14% и 12%. Най-малък интерес към френски парцели имат американците и ирландците – едвам 2%.

Връщайки лентата обратно, през 2007 година 42% от всички чужденци, които са купували парцели във Франция са били от Англия. През

Г. техният % обаче пада двойно – до 21%. Следва още веднъж напредък и спад, до момента в който се стига до обстановката през 2016 година

Изследване демонстрира, че британците и скандинавците са склонни да влагат в по-скъпи парцели, до момента в който жителите на Англия се насочват към междинния ценови сегмент. Обемът на добитите от последните парцели се е нараснал от 9% през 2006 година до 16% през 2016 година През 2016-а приблизително 262 000 EUR са харчили британци за парцели във Франция, сочи изследване на BNP Paribas. Налице са основни разлики в цените според от района, в който са придобивали парцели. Така да вземем за пример, в Ил дьо Франс британците са харчили приблизително по 797 000 EUR за парцел, а района на Оверн – едвам 42 000 EUR.

Що се отнася до другите групи чужденци, то италианците, белгийците и швейцарците са предпочитали покупката на парцели в пограничните територии на Франция. Белгийците са купували парцели основно в северна Франция, италианците – в Алпите, а швейцарците – в горен Савой. Общият размер на продажбите на чужденци през 2017-а е 17 000 парцела. От тях над 5000 са купени от британци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР