„За последната ситуация с избягал затворник при всички случаи следва

...
„За последната ситуация с избягал затворник при всички случаи следва
Коментари Харесай

Сотир Цацаров: Да се поеме лична отговорност за поредния случай на избягал затворник

„ За последната обстановка с избягал пандизчия при всички случаи следва да бъде поета персонална отговорност било то от управлението на затвора”, съобщи основният прокурор Сотир Цацаров пред публицисти в постройката на Народното събрание.

Вчера наказаният за блудничество Борис Ангелов Иванов избяга от работа на външен обект. Той излежаваше присъдата си в общежитие към Ловешкия затвор.

„ Това няма по какъв начин да бъде добър знак”, разяснява случая Цацаров.

По думите му няма значение дали лицето „ се е отклонило” от работното си място, тъй като в Наказателния кодекс се употребява терминът „ бягство”.
Вътрешният министър призна за пропуски по случая с новия избягал пандизчия По думите му евентуално те са в оценката на управлението на пандиза, когато са му трансформирали ограниченията
Според основния прокурор главният въпрос по този случай е за какво лицето е било с олекотен режим. „ Мисля, че е имало данни и за други отклонения на въпросното лице”, разяснява Цацаров, само че не даде детайлности.

„ Следващото бягство на пандизчия ще се случи, тъй като изискванията го разрешават – те канят пандизчията да избяга”, разяснява Цацаров.

По думите му проблемите в системата за осъществяване на наказванията са сложни, като се стартира от това, че основната дирекция няма непрекъснато управление от доста време. „ Прибавете към това настояванията на надзирателите, прибавете към това и режима в пандизите и ще получите една картина, която ще покаже, че не става дума да оправдаем един или различен министър. Това ще повтаря още и още”, добави Цацаров.

По думите му би трябвало незабавни и незабавни промени и „ внасяне на ред” в системата и пандизите, само че отхвърли опцията за следващата промяна.
Избягалият Борис Иванов е имал съизвършител (ОБНОВЕНА) Сега го търсят с хеликоптер
„ Ако ще вършим промяна, тя ще премине в полемики, в проекти, в пътни карти. Достатъчно допустимо е с рационални дейности, в границите на не повече от месец, да се приготвят промени в закона за осъществяване на наказванията и в правилника за приложението му”, безапелационен е Цацаров.

„ Системата е на ръба”, съобщи основният прокурор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР