За последната седмица данните по заболеваемост в област Русе я

...
За последната седмица данните по заболеваемост в област Русе я
Коментари Харесай

Русе остава в тъмночервената COVID зона

За последната седмица данните по заболеваемост в област Русе я нареждат в зелената зона, само че заболеваемостта за последните 14 дни я оцветява в тъмночервено. Това изясни зам.-областният шеф Синан Хебибов, съобщи NOVA. По думите му в региона са осигурени  задоволителен брой свободни кревати в лечебните заведения.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28977
„ 226 души са в настанени в лечебни заведения, от тях 56 са в реанимация. Тежкоболните са настанени в Университетската болница, имаме и 42-ма на интензивно лекуване. Свободните кревати в региона са общо 162, като 10 са за интензивно лекуване ”, изясни той.

Според Хебибов наложените противоепидемични ограничения са задоволително ефикасни, само че е нужен по-сериозен надзор за спазването им.

„ Русе е на граничен район, при нас попадат влизащите и излизащи отвън страната, което евентуално повишава данните на болни. Тенденциите през последните седмици се движат в позитивна посока ”, добави още той.

Над 100 хиляди дози от имунизацията са сложени в област Русе.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28977  Проф. Асена Сербезова: Ваксинацията би трябвало да е доброволна Проф. Асена Сербезова: Ваксинацията би трябвало да е доброволна  " Модерна " създава милиони иРНК ваксини в Австралия  В Калифорния вкарват още веднъж наложителното носене на маски В Калифорния вкарват още веднъж наложителното носене на маски
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР