За последната календарна година само по Закона за насърчаване на

...
За последната календарна година само по Закона за насърчаване на
Коментари Харесай

Инвестициите в автомобилостроенето за 2018 г. са 170 млн. лева

За последната календарна година единствено по Закона за поощряване на вложенията са подкрепени вложения в фабрики свързани с автомобилостроенето за 170 млн. лева, които ще разкрият нови над 3000 работни места в страната. Това разгласи зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на церемонията по разкриване на „ Международния авто салон в София 2019 година “.

Борисов уточни, че автомобилната промишленост е един от браншовете, който реализира задачите на устойчивото развиване, а страната ни е заслужен сътрудник и водач в района по финансова непоклатимост макроикономическо развиване и положение на кредитния рейтинг.

Зам.-министърът акцентира, че България може да бъде мощен капиталов сътрудник на всички автомобилни производители, като добави, че в последните години развиването на аутомотив бранша в страната е извънредно позитивно и все по-динамично.

24-то издание на Международен авто салон София 2019 е едно от най-престижните изложби в района и едно от 12-те изложби в света, включени в формалния календар на Международната организация на автомобилните производители (OICA).На него ще бъдат показани 250 експоната повече от 70 софтуерни новости и автомобилни министър председатели.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР