За последната календарна година само по Закона за насърчаване на

...
За последната календарна година само по Закона за насърчаване на
Коментари Харесай

Международният автомобилният салон София 2019 отвори врати

За последната календарна година единствено по Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) са подкрепени вложения в фабрики свързани с автомобилостроенето за 170 млн. лева, които ще разкрият нови над 3000 работни места в страната. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на церемонията по разкриване на „ Международния авто салон в София 2019г. “. На събитието участваха още министърът на превоза, осведомителните технологии и известията, Росен Желязков, министърът на младежта и спорта, Красен Кралев, депутати, представители на работодателските организации и др.

Зам.-министър Борисов уточни, че автомобилната промишленост е един от браншовете, който реализира задачите на устойчивото развиване, а страната ни е заслужен сътрудник и водач в района по финансова непоклатимост макроикономическо развиване и положение на кредитния рейтинг.

По думите му България може да бъде мощен капиталов сътрудник на всички автомобилни производители, като добави, че в последните години развиването на аутомотив бранша в страната е извънредно позитивно и все по-динамично.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР