За последната година министерството на регионалното развитие и благоустройството предприе

...
За последната година министерството на регионалното развитие и благоустройството предприе
Коментари Харесай

Важна новина за бъдещия тунел под Шипка дойде от Пловдив

За последната година министерството на районното развиване и благоустройството предприе решителни ограничения за усилване ролята на районната политика като хоризонтална мярка, която да предопределя секторните политики, с цел да имат те съответна ангажираност за развиването на регионите, възстановяване и синхронизиране на ръководството на районното развиване и интензивно включване на социално-икономическия им капацитет. Това съобщи заместник-министър Валентин Йовев при присъединяване си в панела на тематика " Регионално развиване и стопански клъстери в България “ на Пловдивския стопански конгрес.

  " Водени са диалози с няколко компании, които имат интерес за приемане на концесия на тунела под Шипка ", сподели заместник-министърът в отговор на въпрос на участници във форума, които подчертаха, че с построяването на оборудването ще се основат по-добри условия за развиване на Южна България и Област Пловдив. Инж. Йовев посочи, че тунелът е единствено част от плана за връзка сред Северна и Южна България без превъзмогване на Старопланински проходи. Другият значим сектор от него – обходният  път на Габрово е пред довеждане докрай.

В напреднала фаза са и  плановете за обходните пътища на Казанлък и Шипка, изясни заместник-министърът. Според него построяването на тунела няма проблем от техническа позиция, само че за страната ще е по-трудно, в случай че го строи единствено с бюджетни средства. По думите му въвеждането на тол системата ще генерира повече средства, които могат да разрешат плана да се приключи в бъдеще с пари от бюджета.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР