За последната година има над 100 сигнала изпратени до европейски

...
За последната година има над 100 сигнала изпратени до европейски
Коментари Харесай

Петър Колев: Някои структури в РСМ не искат страната в ЕС

„ За последната година има над 100 сигнала изпратени до европейски институции от наши съграждани в РСМ. Сигналите към европейските институции нарастват, което е извънредно парадоксално.

От една страна всички в Македония настояват, че желаеме да станем по-бързо членка в Европейски Съюз, а сякаш тази процедура на жестоко отношение към българите в Македония доживява своя разцвет. “

Това сподели пред БНР Петър Колев, правист и публицист, ръководител на Граждански либерален съюз в Северна Македония.

РСМ погазва съществени правила на европейското семейство, безапелационен е Колев, който акцентира, че Европейската комисия регистрира повишаване на езика на омразата и проблемите, свързани с правата на индивида в Северна Македония.

Колев даде образци с произшествия и хулигански прояви в близкото минало, при които никой от уредниците и участниците не е бил осъден.

Той изрази съмнение, че „ се прави от някакви структури в Македония, които надълбоко в себе си не желаят Македония да стане част от Европейски Съюз “.

По думите му „ това е публична политика в Македония “, а формалните управляващи „ употребяват недодялан език към българите и към България “.

„ Това е едно подстрекателство на експанзия в обществото. “, разяснява той.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР