За посещението на Путин в България трябва да дочакаме да

...
За посещението на Путин в България трябва да дочакаме да
Коментари Харесай

За да дойде Путин в България, кризата в Сирия трябва да свърши

За визитата на Путин в България би трябвало да дочакаме да приключи спешната обстановка, още повече, че в Сирия се намират доста наши военни. Това сподели съветският дипломат у нас Анатолий Макаров, представен от „ Фокус “.

"Ние не един път казахме, че сме загрижени от развиването на обстановката. При нанасяне на ударите против Дамаск, против нашите военни, ще вземем съответни ограничения “, изясни Макаров

Той разяснява и решението на България да не експулсира съветските посланици поради „ Скрипал “.

„ В дипломацията има принцип на взаимността или взаимност. В сходство с този принцип, в случай че един дипломат е отзован от една страна, другият от другата страна също се отзовава. Това значи намаление на равнището на дипломатическите връзки съгласно Конвенцията за дипломатическите връзки от 1961 година Същото визира и дипломатите. Ако една страна експулсира пет дипломати, другата прави същото за пет дипломати. По такива правила живеем и подобен е дипломатическия живот. Така че в действителност, когато чух, че Тереза Мей е предложила да бъдат изгонени дипломати от всички европейски страни, това ме учуди. Възникваше въпросът с какво съображение се прави това? Щом тя работи въз основа на по този начин нареченото "много евентуално " и щом условията на презумпцията на невинността към този момент не съществува, това е друга история “, съобщи Анатолий Макаров.

Посланикът акцентира, че щом тази взаимност е осъществена посредством извиване на ръцете на съдружниците, то това не е тя, която биха желали сътрудниците на Англия. „ Правителството на България е било подложено на същия напън, на който са подложени и другите държавни управления. Знам това, само че в тази ситуация България зае в действителност претеглена позиция и Бойко Борисов прояви своята политическа мъдрост. Той е подал сигнал изначало да бъдат разбрани претекстовете и въобще какво се случва “, сподели Макаров.

Той уточни, че Русия прави оценка високо позицията на България като добре претеглена и градивна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР