За поредна вечер протестиращи за оставката на правителството блокираха централни

...
За поредна вечер протестиращи за оставката на правителството блокираха централни
Коментари Харесай

Протестиращите спряха пак пред паметника на Васил Левски

За поредна вечер протестиращи за оставката на държавното управление блокираха централни кръстовища в София. Демонстрантите скандираха и пред Народното събрание, и пред постройката на Министерския съвет, след което потеглиха в шествие из центъра на столицата. Преминаха около Съдебната палата, по-късно по бул. " Патриарх Евтимий " и стопираха пред паметника на Васил Левски, отбелязва БНР.

Блокирани цяла вечер бяха Орлов мост и кръстовището при ректората на Софийския университет. Спречкване сред водачите на два автомобила и протестиращи сътвори напрежение. Това стана мотив служителите на реда да помолят стачкуващите да отстранен блокадата.
 Протестиращи блокираха Първо районно
Протестиращи блокираха Първо районно

Подкрепят някогашния народен представител, който спря метрото

По-рано протестиращи обявиха пред събралото се голям брой:

" Тук сме, тъй като имаме обща цел. Всички желаеме да живеем в действително функционираща народна власт, в страна с разделяне на управляващите, с господство на закона и правораздаване за всички ".

" Ние стагнираме, тъй като сме пропити с корупция. Корупция, която това държавно управление толерира, съучаства, спонсорира ".
 Протестиращи в Стара Загора възпламениха плашило, символизиращо Борисов
Протестиращи в Стара Загора възпламениха плашило, символизиращо Борисов

Демонстрации се организираха в цялата страна

Лидерът на придвижване БОЕЦ Георги Георгиев разпъна палатка пред постройката на Българска национална телевизия. Исканията са за оставката на генералния шеф националната телевизия Емил Кошлуков.

Протестът продължи над 19 часа. Демонстрацията стартира в 7.00 часа сутринта пред постройката на Народното събрание под наслов " Окупация на Народно събрание. Всички вън! ".

В Благоевград се организира девети антиправителствен митинг, само че без шествие. Около 30 стачкуващи се събраха на площад " Георги Измирлиев ", пред постройката на Общината, и желаеха оставките на държавното управление и основния прокурор.

За поредна вечер десетки стачкуващи скандираха " Оставка и затвор, Гешев е срам " пред постройката на Община Пловдив. Хора от разнообразни възрасти обявиха, че ще стачкуват до победа, до смяна и до нов ред в страната.
 Трима от протестиращите стопираха тока на метростанция СУ за няколко минути
Трима от протестиращите стопираха тока на метростанция СУ за няколко минути

Записът от камерите, снимали случая, е предаден на полицията

В Бургас близо 200 протестиращи блокираха за 20 минути придвижването на колите по бул. " Булаир " в посока Морската градина. С шествие протестиращите се движиха по двете платна на булеварда и за малко забавиха придвижването на градските рейсове и колите.

Протестиращите довечера във Велико Търново обявиха, че са разочаровани от днешните диспути в Народното събрание по вота на съмнение, само че са безапелационни, че няма да радикализират дейностите си с блокади на публични здания. Великотърновци още веднъж настояха за оставките на държавното управление и на основния прокурор и за по-голямо внимание на страната към хората.
 Протестиращи скандират Обновена
Протестиращи скандират " Оставка " пред Народното събрание

Множеството е блокирало бул. " Цар Освободител " и метрото

За десети следващ ден старозагорци излязоха на спокойно протестно шествие по улиците на града. Те желаеха още веднъж оставките на държавното управление и основния прокурор. И възпламениха плашило, знак на корумпирания политик.

Недоволни от ръководещите варненци минаха в шествие през града. " Парите от хазарта за спорт и просвета, не в нощни шкафчета ", гласи един от издигнатите плакати. Исканията са за незабавна промяна. Шествието минава умерено и без напрежение.

И довечера пред постройката на Съдебната палата в Русе се събраха протестиращи. Хора на друга възраст и с друга политическа багра се сплотиха в настояванията си за оставка на държавното управление и основния прокурор. Протестът и довечера мина в шествие по централната градска улица.

Протестът против кабинетът " Борисов " в Сливен се възобнови след два дни отмора. Близо 50 души скандираха " Оставка " и " Мафия " по основната улица на града. Протестът мина умерено, без произшествия. До затваряне на пътища не се стигна. За на следващия ден митингът е с начален час 18.30 на площада пред общината.

Девети ден на неодобрение в Ямбол. Протестиращите се събраха пред постройката на Общината с претенции за оставка на Народното събрание, държавното управление и основния прокурор. Те са безапелационни, че няма да се откажат, до момента в който държавното управление не си отиде.

За поредна вечер поданици на Добрич се събраха в центъра на града на митинг с искане за оставка на държавното управление и на основния прокурор на България. Десетките недоволни жители направиха обичайното си шествие по основната пешеходна алея с развети флагове до централата на ГЕРБ. Обещаните огромни промени в кабинета по думите на протестиращите са " прахуляк в очите на хората ".

Предимно младежи и майки с деца се събраха довечера на централния площад в Ловеч за следващия антиправителствен митинг.

Двайсетина души с плакати и флагове се събраха пред Областната администрация в Шумен на митинг " против системата ". Това беше осмият ден на митинги в Шумен. Исканията не са изменени от началото на недоволството предишния понеделник.

В Хасково антиправителственият митинг беше по-малоброен от предходните дни и без шествие. За четвъртък, 23 юли, се приготвя протест на хора от цялата Хасковска област и автошествие.

Едва 20-ина души се събраха на митинга в Смолян. Гражданите намерено обявиха настояването си, в това число и промяна на системата.

В Пазарджик довечера единствено трима души се включиха в митинга против държавното управление. Организаторите обясниха слабото присъединяване с смяната на началния час.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР