За поредна вечер портестриащи в Габрово се събраха на площада

...
За поредна вечер портестриащи в Габрово се събраха на площада
Коментари Харесай

Пети ден на протести в Габрово

За поредна вечер портестриащи в Габрово се събраха на площада в центъра на града. Тази път обаче доста по - малко.

Иво Никодимов - с детайлностите:

Габрово

Лошото време е най-вероятно да не се съберат доста хора на митинг. Малцината събрали се влязоха в залата на община Габрово, където стартира среща с кмета на града. Пред нея бяха сложени девет претенции, измежду които и инспекция на ТЕЛК-овите решения в града.

Кметът Таня Христова одобри алегорично настояванията и изиска среща с премиера и виновните институции за решаването на проблемите, сложени пред нея.
 Габрово има проблем с почистването, част от работещите роми напуснали града Габрово има проблем с почистването, част от работещите роми напуснали града
Спокойно и без произшествия мина вечерта в Габрово, само че още веднъж има арестувани. 10 души са били задържани преди вчерашния митинг в града. Част от ромит...

В Габрово се появи проблем с чистотата на града, защото ромите в града не вървят на работа в общинската компания.

Последните дни в Габрово работи единствено една машина за разчистване, тъй като нейният лидер не е от ромски генезис. Така чист се оказва единствено центърът на града.

Таня Христова, кмет на Габрово: Намален е броят на екипите, с които разполагаме за поддържане на чистотата в Габрово. Не знам дали някой ще събере храброст да се върне от тези, които са напуснали града.
Извън центъра контейнерите за събиране на битови боклуци преливат. Най-тежко е ситуацията към пазара в Габрово. Откакто са почнали митингите в града по улиците не може да се видят хора от ромски генезис.
Таня Христова, кмет на Габрово: Голяма част от ромите не са в града. Основно хора от ромски генезис са наети в общинско дружество „ Благоустрояване ", което се занимава с поддържането на чистотата и озеленяването в нашия град.
1/3 от работещите в общинската компания за непорочност не вървят на работа през последните пет дни. Кметът на града сподели, че не знае дали са в отпуск. Утре ще се разбере какъв брой от децата на ромите няма да отидат на детска градина или на учебно заведение.
 В Габрово излязоха на четвърти митинг В Габрово излязоха на четвърти митинг
Четвърти ден на неодобрение в Габрово. Днес градът беше блокиран от полиция и всеобщо се ревизираха колите на входовете на населенето място. В следобе...

Кметът на града показа, че част от провокациите, за които се твърди, че са се появили, са политически. Тя посочи, че сходни провокации са рискови.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи благодари на жителите на Габрово, че не са се отдали на провокации.
гл. комисар Ивайло Иванов - основен секретар на Министерство на вътрешните работи: Първо желая да благодаря на габровци, че те въпреки всичко демонстрираха, че може да се стачкува по естествения метод, макар по този начин опитите няколко лица за провокация,успяха да го предотвратят, с общи старания и на габровци и на моите сътрудници, които са към този момент няколко дни там съумяваме да опазим публичния ред да няма груби нарушавания и се надявам, че техните послания ще се чуят и всички вероятни институции ще създадат каквото би трябвало с цел да бъде сбъднат естествен живот.
Полицията и жандармерията ще останат в града колкото е належащо, сподели шефът на жандармерията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР