За поредна година в България се проведе тематичното събитие Roadshow на

...
За поредна година в България се проведе
тематичното събитие Roadshow на
Коментари Харесай

Емоцията MINI John Cooper Works Roadshow премина през България

За поредна година в България се проведе тематичното събитие Roadshow на MINI, като този път главният акцент бяха върховите за модификационната гама на легендарната марка, JCW (John Cooper Works) модификации.

Традиционна обиколка на най-върховите представители MINI с три порти и MINI Cabrio дава опция на почитателите на марката да се срещнат с цялостната гама възможности за персонализация на автомобилите, които са изключително разнообразни и варират от стандартни доработки на външността и вътрешността, през цветови комбинации и тематични елементи, до напълно новите за портфолиото на MINI поръчкови за екстериора и интериора.

В края на предходната година, MINI John Cooper Works и MINI John Cooper Works Cabrio получиха бензинов филтър за твърди частици, който е интегриран в серийната спортна изпускателна система на колите. По този метод от компанията подсигуряват, че спортното разрастване на мощността на двулитровия четирицилиндров MINI TwinPower Turbo двигател ще продължи да радва почитателите и през идващите години, отговаряйки на по-стриктните емисионни стандарти.

Със серийната шестстепенна механична скоростна кутия MINI John Cooper Works форсира от 0 до 100 км/ч за единствено 6.3 сек, а от 80 до 120 км/ч за единствено 5.6 сек. MINI John Cooper Works Cabrio ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.6 сек, а от 80 до 120 км/ч за 6.1 сек. За двата модела на John Cooper Works като опция се предлага осемстепенна трансмисия Steptronic Sport.



Историята на John Cooper Works версиите на MINI получиха ново развиване единствено преди няколко дни, когато от марката анонсираха новите топ версии на Clubman и Countryman. Двата - MINI John Cooper Works Clubman и MINI John Cooper Works Countryman са оборудвани с двулитров, четирицилиндров MINI TwinPower Turbo задвижващ елемент, който е в положение да генерира оптималната мощ от 306 конски сили (+75 к.с. спрямо предшественика) и оптимален въртящ миг от 450 Нм (+100 Нм).

Суперспортните оферти на MINI ще продължат да се развиват, като следващата сериозна крачка ще бъде направена през идната година с лансирането на най-екстремното предложение MINI John Cooper Works GP. Колата ще бъде оборудвано с четирицилиндров MINI TwinPower Turbo Technology турбоагрегат, който ще бъде в положение да генерира максимална мощност от над 300 конски сили, а цялостното преживяване ще бъде повдигнато на ново равнище посредством на интегрирането на технологии от състезателните коли.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР