За поредна година успяхме да организираме и да защитим финансиране

...
За поредна година успяхме да организираме и да защитим финансиране
Коментари Харесай

Фандъкова за паметника пред НДК: Демонтираме не паметник, а останки от паметник

За поредна година успяхме да организираме и да защитим финансиране за много съществени обекти. Безспорно най-тежкият е бул. "Дондуков ". Министерството на културата не съгласува планът ни и това ни забави. Няма по какъв начин съобразяваме се със мнението им. Ремонтът към този момент тече с цялостна мощ. Очакваме ремонтът на бул. "Дондуков " да завърши до края на месец октомври.

Това разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила. "На бул. "Прага " имаме позволение за градеж, издадено преди заповедта на министъра на културата от 2016 година, в което се планува подмяна на паветата с асфалт. Аргументите са съществени там, до момента в който за бул "Дондуков " приказваме за бул. в историческия център, който по този начин или другояче е заобиколен от улици с паваж. При бул. "Прага " не е по този начин. Той свързва асфалтирани улици. С извънредно натоварено придвижване с коли за спешна помощ, които минават до три незабавни лечебни заведения. Няма по какъв начин да променим цената на плана, който е определен при други условия ", сподели още тя.

Кметът на София съобщи, че е огромен труженик за опазване на паветата и бе безапелационна, че на всички места, където има опция, те ще се възстановят. Тя показа още, че с вяра да стабилизират целия бул. са въвели нова методика за създаване на бетонова стабилизация под паветата. За бул, "Цар Борис III " не се планува реорганизация на настилката. Европейските средства са за цялостна реорганизация на линията на трамвай номер 5. Йорданка Фандъкова съобщи, че се избира реализатор за доставка на 13 нови трамвая.

По тематиката за високите здания и небостъргачи Йорданка Фандъкова съобщи следното: "При всички случаи градът ни би трябвало да се развива, въпросът е в кои зони. Хората са прави да се тормозят, тъй като във времето на мощен инвеститорски интерес се започнаха много съществени градежи. Изправени сме през алтернативата - спазването на закона и целесъобразността. Ние не сме над закона, само че в някои обстановки се опитваме да търсим целесъобразни решения. Всичко е ориентирано да има вложения ", безапелационна беше тя.

По тематиката за паметника "1300 години България " кметът на столицата призна, че запалването на крана е внесло много напрежение и е основало риск за живота на хората. "За мен изрично това е закононарушение, уповавам се отговорните да бъдат открити. Искаме коментарът да бъде не за разглобяване на монумент, а за разглобяване на остатъци от монумент. Тази структура би трябвало да бъде демонтирана от позиция на сигурност, а не от друга причина. Спорът не е идеологически ", изясни Фандъкова.

Относно модернизацията на градския превоз кметът на столицата показа, че до края на юли чака да дойде нови 60 газови рейса с климатизация по линиите в северните региони на София. Тя призна още, че сега има процедури за избор на реализатор за нови 120 рейса, а програмата на Общината е доближи междинна възраст до 5,6 години, както и процедура за първите електробуси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР