За поредна година Студио за поп-рок певци Сарандев“ при Младежки

...
За поредна година Студио за поп-рок певци Сарандев“ при Младежки
Коментари Харесай

ГРАН ПРИ за Росен Петров и още много отличия за талантите на Студио „Сарандев“ от Международния конкурс „Речни ноти“ – Тутракан

За поредна година Студио за поп-рок артисти „ Сарандев “ при Младежки център – Добрич се показва извънредно мощно в Международния конкурс „ Речни ноти “ – Тутракан.

Двадесет и първото издание на одобрения конгрес се организира в края на миналата седмица на 19, 20 и 21 август и донесе на „ сарандевци “ освен влиятелни награди, само че и задоволство от добре свършената работа през миналия креативен сезон. Голямата премия на състезанието – ГРАН ПРИ още веднъж бе сграбчена от представител на Студио „ Сарандев “. Росен Петров стана гордият притежател на най-желания трофей, който му донесе и солидна парична премия. Деветнадесет годишният добричлия бе участник в пета възрастова група при най-големите и съумя да доближи до успеха с отлични резултати. Още на първия тур, с осъществяването си на българската ария, Росен сподели предимство като получи оптималния брой точки от журито – 50. Той съумя да потвърди високото си вокално майсторство и на втори тур, както и във финалния концерт „ Война на гласовете “, в който участниците, постигнали най-голям резултат от представянето си в състезанието, се борят за двете огромни оценки – ГРАН ПРИ и Наградата на кмета.
Успешно се оправиха и другите участници от Студио „ Сарандев “. При най-малките в първа възрастова група Ванеса Кънчева стана притежател на втора премия, а Сиана Славчева на трета. И двете са възпитанички на вокалния възпитател Жана Стефанова. Малката Сиана реализира и още един триумф през уикенда с присъединяване си и в различен конгрес – първо място от Международния фестивал „ Утринна звезда “ – к.к. Златни пясъци.
С куп награди от Тутракан се завърнаха и възпитаниците на Елена Карабельова. В четвърта възрастова група, където борбата е най-оспорвана поради трите едногодишни стипендии от МОН, Студио „ Сарандев “ съумя да се вмести в челната тройка с двама свои представители – Мартин Стоянов, който стана притежател на втора премия и Преслава Тодорова, която бе класирана трета. Това извънредно достижение, двама ученици на „ Сарандев “ да са в челната тройка и да получат едногодишни стипендия от МОН, се случва за трети път в историята на състезанието „ Речни ноти “. Мартин и Преслава, както и Росен, бяха и измежду дребното участници във „ Войната на гласовете “ – борба, която се организира по време на Гала концерта.
Ивайла Михайлова пък стана притежател на две награди – втора в категория „ Песни от мюзикъли и филми “ и трета в категория „ Индивидуални реализатори “. Тя получи и специфичната премия на вестник „ Бряг “ – формален медиен сътрудник на състезанието.
Покани за присъединяване без предварителна селекция в състезанието „ Петнадесет лалета “2023 – Хисаря получиха Ивайла Михайлова и Мартин Стоянов.
Международното журито бе в състав: Хайгашод Агасян (председател), Теди Кацарова, Николай Текелиев, Димчо Рубчев и Карлъгаш Абдикаримова – Казахстан.
В тазгодишното издание, уредниците взеха решение редом с професионалното жури да работи и младежко жури. За членове на Младежкото жури бяха поканени изявените млади поп реализатори Диян Генчев, Виктория Главчева и нашата надарена добричлийка Димитрина Германова. Задачата на Младежкото жури бе, откакто оцени осъществяванията на участниците, да връчи по една премия в група. Повод за горделивост за „ сарандевци “ е обстоятелството, че съумяха да сграбчен три от общо петте Награди на Младежкото жури. В трета възрастова група тази премия получи Ивайла Михайлова. В четвърта възрастова група Наградата на Младежкото жури бе за Мартин Стоянов, а в пета за Росен Петров. Както показа Диди Германова, членовете на Младежкото жури са били единомислещи в присъждането на премиите. Димитрина имаше опцията да се изяви на сцената на състезанието във втората вечер – на 20-ти август, когато по стратегия се състоя концерта на членовете на двете журита със специфичното присъединяване на Силвия Кацарова, минал под наслов „ Звезден искра “. Димитрина пя както солово, по този начин и в спонтанен дует с друга наша изявена добричлийка – Християна Дънкова, която бе един от тримата ментори, участващи в съпътстващата стратегия. Диди и Християна показаха дружно песента „ Дошъл назаем “.
Забележимо добричко наличие в състезанието тази година – Гран При за Росен Петров и куп награди за „ сарандевци “, член на младежкото жури – Димитрина Германова, един от тримата ментори – Християна Дънкова. Наистина огромно самопризнание за добричката певческа школа!
Конкурсът „ Речни ноти “ донесе доста позитивни страсти на всички участници с добра организация и богата съпътстваща стратегия, която включваше Работни срещи с ментори, Вечер на другарството и концерта „ Звезден искра “.
Дългогодишен шеф на този влиятелен конгрес е Доротея Бальовска. Конкурсът се провежда от Община Тутракан и Центъра за извънучилищни действия – Тутракан, с поддръжката на Министерството на образованието и науката.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР