За поредна година Софийската математическа гимназия (СМГ) е училището в

...
За поредна година Софийската математическа гимназия (СМГ) е училището в
Коментари Харесай

Софийската математическа гимназия отново е с най-висок бал за прием

За поредна година Софийската математическа гимназия (СМГ) е учебното заведение в София с най-голям най-малък бал за банкет в 8-и клас. Това демонстрират резултатите от първото класиране в гимназиите след седми клас в столицата, като балът т.г. на последния признат възпитаник там е малко по-висок от този през м.г., когато беше 479.500 точки от 500 точки.

На второ място е Първа немска гимназия, следвана от ТУЕС, което се изкачва от 4-то на 3-то място. След тях се подреждат надлежно 73-о учебно заведение, Испанската гимназия, Първа британска, Втора британска, Френската гимназия, 22-о и 31-о учебно заведение. Според шефа на РУО-София Ваня Кастрева високите балове се дължат на високите резултати на седмокласниците и на виновното отношение на родители и учители по време на отдалеченото образование тази година.

10 651 възпитаници са се явили на НВО-то по български, а 10 619 - на това по математика, демонстрират данните на РУО-София. От тях заявки за класиране са подали 10 243 възпитаници, като 96% от тях са създали това онлайн. 646 са учениците отвън София, които са кандидатствали в столицата.

План приемът за 2020/21 година е за общо 388 паралелки - 219 от тях са профилирани, 169 - професионални. 9036 са учениците, класирани на първия стадий, а свободните места след първо класиране са 914. 1206 възпитаници, 1006 от които в София, не са класирани след провелото се първо класиране за банкет в 8-и клас.

Най-желани за учениците не престават да са паралелките с проучване на непознати езици - британски, испански, немски език. Най-много възпитаници - 2310 - са показали 22-ро учебно заведение с профил непознати езици британски и испански. Следват тези, кандидатствали за Първа британска гимназия с британски и испански - 2305, и за същата гимназия в паралелката с немски и британски - 2169.

Очаквайте детайлности!

 

ПРОЦЕДУРА

Седмокласниците могат да ревизират къде са признати, като вкарат входящ номер и код за достъп на интернет адреса: http://priem.mon.bg. Приетите на първи стадий възпитаници се записват до 16 юли, в това число. Желаещите да вземат участие във второ класиране, би трябвало да подадат заявление до 16 юли в учебното заведение, в което са признати. Учениците, които не са признати по нито едно от желанията, автоматизирано вземат участие във второ класиране. Вторият стадий на класиране завършва до 20 юли 2020 година

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР