За поредна година София се включва в Европейската седмица на

...
За поредна година София се включва в Европейската седмица на
Коментари Харесай

София се включва в Европейската седмица на мобилността

За поредна година София се включва в Европейската седмица на подвижността, която годишно се организира сред 16-ти и 22-ри септември по самодейност на Европейската комисия и Генерална дирекция „ Мобилност и превоз ". В самодейността се включват над 2800 града от 50 страни.

Тази година е друга, тъй като епидемията от COVID-19 промени доста неща в областта на подвижността. Всички градове означиха отлив от градския превоз и увеличение на самостоятелните напредвания, само че и всички ние забелязахме какъв брой чист може да бъде въздуха, когато автомобилният трафик намалее фрапантно.

Затова и програмата от събития в София е отдадена на методите за чисто, здравословно и, несъмнено, безвредно напредване в града.

Първите дни от седмицата (16 - 18-ти септември) са отдадени на сигурността под мотото „ Остани жив! Пази живота! “

През уикенда (19 - 20-ти септември) на разнообразни места в града всеки, който желае, може да тества напредване с тротинетка или разходка с електрически велосипед във Витоша.

Кулминацията в програмата е на 22-ри септември на улица „ Ген. Й. Гурко “, която ще бъде затворена за автомобилно придвижване в сектора сред бул. „ Васил Левски “ до бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “. От 11 ч. сутринта до 16 ч. следобяд всички жители ще могат да тестват електрически скутери, електрически колела и други други възможности на автомобилния превоз.



Заповядайте. Включете се. Нека всички да изберем по-чист и здравословен метод на напредване, с цел да дишаме по-чист въздух, приканват от Столичната община.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР