За поредна година се провежда Националната кампания „За чиста околна

...
За поредна година се провежда Националната кампания „За чиста околна
Коментари Харесай

Кметства и детски градини от Русе участват в проекти за екологична среда

За поредна година се организира Националната акция „ За чиста околна среда – 2019 “. Конкурсът е разгласен от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) в границите на Националната акция на тематика „ Обичам природата – и аз вземам участие “. В него могат да вземат участие общини, кметства, държавни и общински учебни заведения, детски градини и центрове за поддръжка на личностното развиване и други
От изпратените от кметства и образователни заведения на територията на община Русе, са утвърдени за финансиране 6 планове на амбициозната екологична акция.
Одобрените планове от русенски кметства са: „ Зелен административен център “ в Мартен и „ Възстановяване и облагородяване на зона за отдих “ в село Червена вода”.
„ Екоприказка до безкрайност “ на детска градина „ Снежанка “ и Зелените работилници “ на реновираната детска градина „ Пинокио “ са самодейностите, с които вземат участие образователните заведения в предучилищна възраст.
В детска градина „ Приказен свят “ в Николово планът е под надпис „ Обичам природата – част съм от нея “, а в ДГ „ Райна Княгиня “, Мартен - „ Растем и играем измежду чиста и зелена природа”. Общата стойност на всички планове възлиза на към 40 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР