За поредна година през есента морската столица ще се превърне

...
За поредна година през есента морската столица ще се превърне
Коментари Харесай

За четвърти път във Варна - Фестивал на Индия 2018


За поредна година през есента морската столица ще се трансформира в център на индийската просвета и обичаи. На 13 и 14 октомври (събота и неделя) търговско-развлекателният център на Мол Варна ЕАД ще бъде хазаин на Четвъртото издание на придобилия към този момент известност Фестивал на Индия – Варна 2018.



В продължение на два дни жителите и гостите на града ще могат да се допрян до мистичната мощ на страната от Далечния Изток в поредност от цветни прекарвания, преплитащи танци, музика, семинари и уъркшопове. Очаква се особено за ревюто в събота да дойде посланикът на Индия у нас – Нейно Превъзходителство Пуджа Капур.



Програмата на фестивала ще върви редом в няколко зали на комерсиалния център. За феновете на източната философия и грижа за здравето във Варна ще дойдат учители от Индия, Белгия, Англия, Румъния, Украйна и Русия, измежду които известните Стела Сачи, Сатя Стив и доктор Мауна Каушик, позната на варненци от присъединяване й във Фестивала на здравето и хубостта. Уроци по йога, в това число за деца, ще се организират в спортните центрове на комплекса.



В обособената Експо зона гостите на фестивала ще открият богата палитра от аюрведични артикули, чайове, храни и подправки от далечната страна, типичен индийски дрехи, аксесоари и амулети. Древното изкуство мехенди също ще бъде показано - майстори на рисунките с къна ще украсяват ръцете на искащите с изящни плетеници.



За положителното въодушевление на посетителите уредниците са планували екзотична стратегия с едни от най-хубавите реализатори на типичен индийски танци – румънската група Indra Dance Academy. Ще има още ревюта на национални носии и модерна мода от Индия, лотария за всички посетители на ревюто, а на финала му – индийско киртан празненство.

Фестивалът ще посреща гости от 10 до 19:30 часа, входът е 10 лева

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР