За поредна година Община Русе ще бъде част от кампанията

...
За поредна година Община Русе ще бъде част от кампанията
Коментари Харесай

Включи се в юбилейното издание на „Да изчисим България заедно!“

За поредна година Община Русе ще бъде част от акцията „ Да почистим България дружно “, която тази година ще бъде маркирана в събота, на 17 септември.

Всички искащи да облагородят елементи на Русе по техен избор могат да получат до края на днешния (16 септември) работен ден чували и ръкавици за тази цел в отдел „ Екология “ на ул. „ Олимпи Панов “ 6, ет. 2. Служителите са разполагаем за спомагателна информация и за подпомагане с извозването на събрания боклук. Желаещите да се включат в акцията би трябвало да подадат информация за местоположението на почистената повърхност и събраните боклуци на телефон 082/506 793.

По традиция в самодейността ще се включат и чиновници на Община Русе, които с образеца си желаят да привлекат още русенци към идеята. Те ще работят редом в няколко региона в града, почиствайки общи пространства, детски площадки и др. 

През 2022 година се навършват 10 години от началото на инициативат и от нейното начало до момента близо 2 500 000 доброволци са чистили страната. По данни на Министерството на околната среда и водите са събрани над 94 338 тона боклуци, което се равнява на над 200 изцяло заредени самолета „ Боинг “ 474. Премахнати са също по този начин и над 18 000 сметища от лицето на България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР