За поредна година NOVA е единствената българска телевизия, която излъчва

...
За поредна година NOVA е единствената българска телевизия, която излъчва
Коментари Харесай

Кой трябва да спечели „Оскар“ според Станислава Айви и с коя звезда би отишла под ръка на церемонията

За поредна година NOVA е единствената българска телевизия, която излъчва извънредно най-голямата гала в света на киното – премиите „ Оскар “. Часове преди най-звездното кино събитие на годината ни чака специфичното петчасово студио „ Треска за Оскари: Блясъкът се завръща “ с водещ Мариян Станков – Мон Дьо, който дружно със Станислава Айви и Ясен Дараков ще ни води в Холивуд тази неделя, 27-и март, в 22:00 ч.

Няколко дни преди дълго чаканата гала се допитахме до Стаси Айви по отношение на нейните любимци за златната статуетка през 2022 година, магията на най-престижните награди и какво да чакаме от студиото в неделната вечер.

Какво съгласно теб кара хората да се вълнуват всякога около Оскарите?

Оскарите са черешката на всеки кино сезон, те са повода доста създатели да се захванат с този толкоз сложен бизнес и хубавите истории да получат своето справедливо самопризнание. Хората се вълнуват да видят обичаните си звезди в цялостния им искра и да преживеят този миг с тях.

Гледам премиите „ Оскар “ онлайн и не дремя цяла нощ, откогато се помня. Спомням си, когато Мел Гибсън и „ Смело сърце “ спечилиха своите награди, бях на 13 години по пижама и откровено разчувствана. И това се случва всяка година, където и да съм по света – София, Лондон или Ел Ей. Само пижамата я замествам понякога.

 Станислава Айви Мон Дьо Красена Ангелова/NOVA

За разлика от пандемична конюнктура предходната година, през 2022 премиите на Академията се връщат към обичайния си метод на осъществяване – напълно в „ Долби Тиатър “. Кои лица нямате самообладание да видите в цялостния им искра?

Бяха сложни две години за човечеството и не става кой знае какъв брой по-лесно, само че се веселя, че церемонията се завръща към блясъка, който е основа на тези награди. Част от моите любимци за номинирани тази година – Джесика Частейн, Кенет Брана, Уил Смит . И очаквам с неспокойствие да има изненади, доста обичам, когато не се случва всичко, което съм предположила.

Ако беше посетител на самата гала, коя звезда би избрала за собствен компаньон и за какво?

Джак Никълсън или Леонардо Ди Каприо - считам, че с тях в никакъв случай не е скучно!

Конкуренцията за тазгодишните Оскари е оспорвана, само че в случай че зависеше от теб, на кого щеше да връчиш статуетките за актьорска игра и филм?

Смятам, че Джесика Частейн и Уил Смит ще вземат своите статуетки изцяло справедливо. А моите филми тази година са двете най-човешки истории – “CODA” и „ Белфаст “ . Който и да е от тях, ще съм доста щастлива.

Номинациите и този път не минаха без занемаряване на някои осъществявания – за кой пропуск на Академията съжалявате най-вече?

Катрина Балф и Джейми Дорнан от „ Белфаст “. Катрина заслужаваше доста повече да бъде измежду номинираните, за сметка на Кристен Стюарт да вземем за пример.
 Стаси Айви и Мон Дьо в цялостния си искра за „ Треска за Оскари “  Стаси Айви и Мон Дьо в цялостния си искра за „ Треска за Оскари “  Стаси Айви и Мон Дьо в цялостния си искра за „ Треска за Оскари “  Стаси Айви и Мон Дьо в цялостния си искра за „ Треска за Оскари “
Има редица имена, които не са получавали „ Оскар “, а заслужават – в случай че можеше, на кого щeше да дадеш статуетка със задна дата?

Бих дала на Мартин Скорсезе и Леонардо Ди Каприо доста по-рано и сигурно на „ Три билборда отвън града “ вместо на „ Формата на водата “, колкото и да одобрявам Гийермо Дел Торо. „ Три билборда отвън града “ е един от обичаните ми филми.

Какво да чакаме от студиото „ Треска за Оскари: Блясъкът се завръща “, което ще се излъчва по NOVA?

Много искра, забавни посетители, информация за най-важното, срещи от първо лице и една страхотна атмосфера, в която ние ще се забавляваме и се надяваме това да се съобщи и на феновете. Наградите „ Оскар “ са събитие, което не би трябвало да се пропуща и ние ще ви доближим оптимално до него с всичко, което сме подготвили, и, несъмнено, церемонията незабавно по-късно.

В студиото ще забележим някои от най-популярните български артисти, режисьори, продуценти и кинокритици у нас и зад океана, с цел да разясняват настоящите вести към подготовката на церемонията, аления килим и номинациите в звездната нощ.

Освен най-любопитното към филмовото събитие на годината, Станислава Айви ще наблюдава и какви са прогнозите на феновете, които ще могат да гласоподават за своите любимци в особено основаната анкета на уеб страницата. Ясен Дараков ще е единственият български публицист на аления килим и ще даде на българската аудитория извънредни срещи с отличниците на Холивуд.

Веднага след края на студиото „ Треска за Оскари: Блясъкът се завръща “ в 3:00 ч., по филмовия канал KINO NOVA феновете ще могат да проследят онлайн звездната гала по разпределяне на премиите „ Оскар “ .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР