За поредна година на гранично контролно-пропускателния пункт Калотина“ се образуваха

...
За поредна година на гранично контролно-пропускателния пункт Калотина“ се образуваха
Коментари Харесай

От Камарата на автомобилните превозвачи алармираха за километрични опашки на ГКПП Калотина

За поредна година на гранично контролно-пропускателния пункт „ Калотина “ се образуваха километрични тапи поради преминаващите през страната ни гастербайтери. На фрагменти публикувани в обществените мрежи излиза наяве, че през миналата вечер задръстването от граничния пункт е стигнало до гр. Драгоман.

Това оповестиха от Камарата на автомобилните превозвачи в България. Публикуваме позицията им без редакторска интервенция:

" Притеснителното в близо 15-километровата опашка, е че българските институции за следващ път не взеха поука от случилото се преди, а то не е еднократно, а повтарящо се към този момент години наред. С години всички пътуващи знаят, че в края на август гастербайтерите ще наводнят българските пътища и ще задръстят Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “. Всички го знаят, единствено Гранична полиция и Министерство на вътрешните работи са сюрпризирани.

В последните седмици десетки починаха поради тежки произшествия по българските пътища. Очевидно даже и сигурността не трогва тези, които следва да реализират надзор, тъй като леки и тежкотоварни коли изчакват на една опашка без трафикът да бъде следен по какъвто и да било метод.

Камара на автомобилните превозвачи в България упорства за незабавни ограничения за справяне с казуса. На място е наложително да се обезпечи спомагателен запас, който да обезопаси трафика и по опция да раздели лекотоварния от тежкотоварния поток, тъй като следващият пътен случай още веднъж ще е за сметка на несъобразената скорост на лидера, а не вследствие неговата отмалялост поради многочасовото висене по българските граници ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР