За поредна година на 17 февруари центърът на София беше

...
За поредна година на 17 февруари центърът на София беше
Коментари Харесай

Бней Брит България осъди Луков марш

За поредна година на 17 февруари центърът на София беше огласен от нацистки лозунги и осветлен от горящи факли. Това се случи, без значение че към този момент никой няма подозрение за характера на Луков марш. Политическите партии от ляво и отдясно излязоха с заявления, в които повече се занимаваха едни с други, вместо с това да призоват своите последователи да се опълчват на нацизма, както става в други страни. Властите, виновни за реда в страната, комфортно замълчаха.

Тази бездейност вярно беше разчетена като безмълвна поддръжка и този път маршът мина по жълтите павета, а старите лозунги на нацистите от Хитлеристка Германия „ Бъдещето е наше “ и „ Свободен, Социален, Национален “ звучаха като обръщение и поръчка за превръщането на тези лозунги в настояща политика.



На 17.02 2018 нацизмът в България към този момент не е закононарушение, даже не е изложение на мнение, а намерено декларирана и в действителност позволена политическа платформа. След две седмици ще отбележим 10 март, датата на която се отсрочват депортациите на евреите от старите лимити на Царство България. България за следващ път ще развее знамето на толерантността, хуманизма и действителната, действена опозиция против нацизма.

Ще си напомним имената на митрополитите Кирил и Стефан, това на Димитър Пешев и останалите праведници, които с имената и телата си застанаха на пътя на ешелоните и те останаха по гарите.

Ще би трябвало да се убеждаваме, че България и през днешния ден е почтена за тяхното завещание. Ще е мъчно, тъй като това знаме липсваше на 17 февруари.

И да прибавим, нацизмът в никакъв случай не е бил проблем единствено на евреите. Нацизмът е проблем на всички хора, които желаят да живеят в свободно и демократично общество. Избор, който не сме очаквали, че ще се наложи още веднъж да вършим, само че процесите, които ни тласкат в тази посока още веднъж са в ход.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР