За поредна година морската ни столица Варна ще отбележи Нощта

...
За поредна година морската ни столица Варна ще отбележи Нощта
Коментари Харесай

Вход свободен и много събития в Нощта на музеите и галериите във Варна

За поредна година морската ни столица Варна ще означи Нощта на музеите и галериите. Над 50 разнородни събития чакат варненци и посетители на града в границите на два дни - 17 и 18 май.
Програмата включва: изложби в музеи и галерии, които ще работят с вход свободен и с удължено работно време, концерти, интересни прожекции и разнообразни събития, свързани с историята на Варна.
В Нощта на музеите и галериите тази година се включват 60 местоположения, част от които са варненските музеи. Те ще са с вход свободен на 18 май (събота).
Варненци ще могат да посетят Военноморския музей, Музея за нова история на Варна, Музея на Възраждането и Парк-музей „ Владислав Варненчик ”. През деня в събота за посещаване с вход свободен ще бъдат отворени Археологическият музей и Римските терми. Фестивален рейс ще свързва Парк-музей на бойната дружба – 1444 година „ Владислав Варненчик ” с Военноморския музей.

Местата отвън Варна, които ще бъдат отворени за посещаване денем на 18 май са Побити камъни, Аладжа манастир, Музей на стъклото в Белослав. За следващ път в Нощта ще се включи и етнографски комплекс „ Роден край ” в с.Тополи. Аквариумът също ще бъде с вход свободен до късните часове на 18 май.  
Комплекс " Морско казино " също ще отвори порти за гости, а на 17 май от 18.00часа ще бъде открита изложба „ В това време на едно друго място/ Сто години чешки комикс “.
Цялата стратегия за Нощта на музеите и галериите във Варна може да видите ТУК .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР