За поредна година кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов е

...
За поредна година кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов е
Коментари Харесай

Два дни ще продължат честванията за 24-ти май в Благоевград

За поредна година кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов е подготвил огромна стратегия по случай Деня на българската култура, просвета и славянската книжовност. Освен това 24-ти май е и обичайно празник на Благоевград.
Ден преди формалните празнувания, на 23-ти май, ще се състои огромен церемониал на учебните флагове, който ще стартира от Съдебната палата и ще стигне до зала " Пейо Яворово ", осведомят от общината. Същата вечер ще бъдат връчени и премиите " Училище на годината 2019 ", за които се съревновават най-престижните образователни заведения.
Денят ще приключи с банкет, проведен от кмета Камбитов, на който ще бъдат поканени учители и хора, заети с културна, просветителна или научна активност.
Големите празненства за 24-ти май ще стартират още преди обяд с празнично шествие на учебните заведения. Всички деца ще вървят пред знамето на своето учебно заведение и ще се съберат за полагане на цветя пред паметника на солунските братя. Събитията ще продължат с концерт на центъра на града, а вечерта Мария Илиева и Любо Киров ще пеят за всички поданици и посетители на града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР