За поредна година Кино за пътешественици кани зрителите на околосветско

...
За поредна година Кино за пътешественици кани зрителите на околосветско
Коментари Харесай

Обиколи света на кино

За поредна година " Кино за пътешественици " кани феновете на околосветско странствуване, което ще стартира на 2 август и ще продължи до 12 август в салоните на Културен център G8 и " Евро Синема ".

" Кино за пътешественици " ще покаже общо 19 заглавия, снимани из разнообразни краища на света. Зрителите ще пътешестват както из обичани дестинации като Неапол, Истанбул, Мумбай и Маракеш, по този начин и из труднодостъпни места като джунглата на Амазонка, обитаемоте с редки животни африкански резервати и смразяващите върхове на най-високите планини на всеки един от континентите.

Четири извънредни прожекции са включени в програмата тази година. " На път през Сахара " показва рисковото премеждие на двама британци, което стартира в Мароко, минава през Западна Сахара и Мавритания и завършва в Сенегал.

" Изгубената камера: Непал " демонстрира всекидневието и традициите на хората от планинската страна. " С тук-тук из Етиопия " следва група италианци решили да опознаят едни от най-интересните племена, населяващи африканския континент.

" Сама в Иран " демонстрира пътешествието на една шведка, която взема решение да се изправи против предразсъдъците, които множеството европейци имат към Иран, и да покаже какъв брой топло е посрещната от локалните.

Всеки един от четирите кино лентата ще бъде прожектиран еднократно и ще бъде придружен с любопитна презентация, като Петя Кокудева ще показа за своите прекарвания в пустинята Сахара, Теодора Василева ще опише за своите срещи с племената в Етиопия, а Здравко Григоров и Ангел Хаджийски ще поговорят за пътуванията си из Иран и Непал.

Жадуващите за пътешествия може да се насладят на гледки от въздуха върху Средиземноморието, да съпътстват фантазията на един мексиканец да се спусне с каяк по Ниагара, да пътуват девет месеца из Азия с британец в компания на 20-годишния му джип.

Пълната стратегия на събитието можете да видите тук. Билетите към този момент са в продажба.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР