За поредна година HSBC проведе проучване за нагласите на чуждестранните

...
За поредна година HSBC проведе проучване за нагласите на чуждестранните
Коментари Харесай

3-те държави, в които чуждестранните служители се чувстват най-добре

За поредна година HSBC организира изследване за настройките на задграничните чиновници в над 160 страни. И запоредна година се оказва, че на тях им харесва най-вече в Сингапур.

Участниците в изследването са помолени да подредят страните въз основа на три разнообразни категории – стопанска система, метод на живот и семейство.

Сингапур се подрежда на първото място с висок резултат в икономическата категория. Близо половината (47%) от участниците са декларирали, че са се преместили в Сингапур, с цел да подобрят кариерата си.

Средното възнаграждение в Сингапур е 162 000 $, или с 56 000 $ повече от междинното международно равнище, съгласно HSBC. Според резултатите от изследването, животът в града-държава обаче може да е много стресиращ.

Ето и кои са 3-те най-хубави страни за работа за задгранични чиновници:

3. Германия

Германия е на пето място в света измежду най-хубавите страни за развъждане на деца от страна на задгранични чиновници. Страната също по този начин има най-ниското приблизително равнище работни часове на седмица (26 часа), което е повода над 70% от чуждестраните чиновници там да заявят, че преместването в страната е подобрило салдото сред персоналния живот и работата им.

Германия също по този начин е считана за извънредно безвредно място за живот с доста постоянна политическа система и ниско равнище на престъпност.

Чуждестраните чиновници в Германия обаче изпитват усложнения с високите разноски за живот и се оплакват от обществения си живот, съгласно Business Insider.

2. Нова Зеландия

Нова Зеландия има второто най-ниско равнище на престъпност в света, съгласно Световния показател на мира за 2017 година, и дели първото място за най-некорумпирана страна в света.

Предвид невероятната й природа, не е изненадващо, че 60% от задграничните чиновници, които се местят в Нова Зеландия, го вършат за възстановяване на качеството на живот.

1. Сингапур

“Страна, в която е доста елементарно човек да се реалокира. Можете да се наслаждавате на живота в Далечния изток, както и на огромна част на нещата от живота на Запад,” споделя задграничен чиновник пред HSBC.

Сингапур се подрежда на трето място в категорията стопанска система и на пето по метод на живот. Страната е изключително добра за развъждането на деца.

За да успее човек в Сингапур обаче, би трябвало да преследва главно кариера, защото резултатите на страната във връзка с салдото сред работата и персоналния живот са ниски. Близо половината от чуждестраните чиновници там споделят, че стресът на работното място е по-голям, в сравнение с в родните им страни.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР