За поредна година, големият християнски празник – Никулден бе отбелязан

...
За поредна година, големият християнски празник – Никулден бе отбелязан
Коментари Харесай

Враца отбеляза Никулден по стара традиция /снимки/

За поредна година, огромният християнски празник – Никулден бе маркиран от врачани по остаряла традиция на централния площад „ Христо Ботев “. Програмата стартира с водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий и освещаване на рибен курбан.
„ Благодаря ви, че възраждаме българската традиция и означаваме Никулден дружно. Именно в дни като този се усеща духът на нашия град и всяко нещо придобива смисъл. И тази година организираме благотворителна галерия на шарани, като със събраните средства ще закупим още кревати за Акушеро-гинекологичното поделение в нашата болница. Честит празник! “, сподели кметът Калин Каменов в приветственото си слово.
На всички присъстващи бяха раздадени над 1500 порции от рибния курбан, а празникът продължи с трансформиралата се в традиция – кулинарна галерия на шарани. Петдесетте риби, приготвени от екипите на детски ясли, градини, образователни заведения и общинското дружество „ Социални действия “, бяха закупени от поданици и посетители на Враца.
На събитието участваха още заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, секретарят на локалната администрация Нина Дакева, банкери, шефове на детски и образователни заведения, общественици и жители.
Днес, от 16.30 часа, ще бъдат запалени светлините на 8-метровата елха на централния площад, като по този метод ще се сложи символичното началото на коледните и новогодишни празници в града.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР