За поредна година българските пожарникари отбелязаха деня на своя закрилник

...
За поредна година българските пожарникари отбелязаха деня на своя закрилник
Коментари Харесай

Пожарникарите отдадоха почит на закрилника си св. Илия

За поредна година българските пожарникари означиха деня на своя покровител - Старозаветния оракул Илия. В двора на Групово дело "Пожарна сигурност и отбрана на населението” представители на Българската православна черква отслужиха водосвет за здраве и благословиха чиновниците на основната дирекция и гостите на тържеството от името на българския патриарх Негово Светейшество Неофит. Храмовият празник бе маркиран през днешния ден и в пожарните служби в Свищов и Брезник.

Заедно с пожарникарите бяха министърът на вътрешните работи Валентин Радев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл.комисар Младен Маринов, заместник-министрите Красимир Ципов и Стефан Балабанов, шефове на основни дирекции, представители на държавни структури и неправителствени организации. Вътрешният министър благодари на пожарникарите за всеотдайния им труд. Отбеляза, че взаимоотношението на ГДПБЗН с всички страни и общински структури е от изключително значение за навременната и точна реакция при разрешаване на зародили съществени произшествия. Валентин Радев прикани жителите да бъдат дейни и в точния момент да подават сигнали, с цел да можем да си оказваме помощ дружно.

Бъдете живи и здрави, все по този начин с достолепие носете своя професионален дълг и дано огън да има единствено във вашите благородни сърца. Гордея се с вашата денонощна работа в интерес на българските жители – с тези думи гл. комисар Николай Николов, шеф на ГДПБЗН, се обърна към своите чиновници. Той напомни, че единствено преди няколко дни, при усложнената метеорологична конюнктура и интензивни валежи, както и при пожарите в Стара Кресна и Казичене, пожарникарите заслужиха за следващ път благодарността на обществото за спокойствието и сигурността, която обезпечават в сходни тежки моменти.

Веднага след тържествената гала чиновниците на ГДПБЗН и посетители на празника сервираха цветя на Мемориала на починалите при осъществяване на служебния си дълг пожарникари.

По традиция, на 20-ти юли чиновниците от Групово дело "Пожарна сигурност и отбрана на населението” означават деня на Старозаветния Пророк Илия. Светецът е настойник на огъня и гръмотевиците и техен покровител. В този ден се празнува и храмовият празник на параклисите в двора на основната дирекция и базите на пожарните служби в Свищов и Брезник.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР